USD 32,49
EUR 34,92
ALTIN 2.432,29
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

‘Bisiklet Şehri Sakarya’dan yeni bir uygulama

Büyükşehir Belediyesi ‘Sakarya Bisiklet Yolları Haritası’ üzerinden rotaları belirliyor. Şehir merkezi, yaylalar ve ovaları da kapsayan rotalar dijital uygulamaya işlenecek.

‘Bisiklet Şehri Sakarya’dan yeni bir uygulama - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ‘Bisiklet Dostu Şehir’ unvanıyla Sakarya’da bu alanda birbirinden farklı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Yürüttüğü bisiklet dostu uygulamalar, hayata geçirilen tesisler ve ev sahipliği yaptığı dünya çapında organizasyonlarla marka olan Sakarya, yapılacak olan yeni çalışmalarla bisikletin merkezi olacak. Kentin merkezi ve tüm bölgelerinde inşa edilen bisiklet yollarıyla, SAKBİS kiralama hizmetiyle ve yeni devreye alınan bisiklet alanlarıyla bisiklet kullanımını yaygınlaştırma hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi,  bisiklete dair her şeyi tek bir ekrana taşıyor.

‘Bisiklet Şehri Sakarya’dan yeni bir uygulama - Sayfa 3

‘SAKARYA BİSİKLET YOLLARI HARİTASI’

Spor Daire Başkanlığı ekipleri, bisiklet rotaları ve alanlarının tamamını dijital ortamda gösteren bir uygulama üzerinde çalışıyor. Buna göre kent merkezi ve tüm alanlarındaki bisiklet yolları, dağ bisiklet parkurları, doğal alanlarda bisiklet gezilebilecek tüm alanlar çok ince hesaplarla bu uygulamaya yüklenecek. Bisiklet rotalarının programa işlenme süreci ise başladı. Öncelikle yine belediye tarafından hazırlanan ‘Sakarya Bisiklet Yolları Haritası’ üzerinden çıkarılan bisiklet rotaları tüm özellikleriyle sanal ortama geçiriliyor.