USD 32,53
EUR 34,88
ALTIN 2.430,70
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

‘Birlik ve beraberlik ruhunu her zaman korumalıyız’

Ferizli ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yıl dönümü etkinlikleri başladı. İlçe sakinleri, 14 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen bir dizi programla şehitleri anarak ve milli birlik ruhunu pekiştirerek bu önemli günü andılar.

‘Birlik ve beraberlik ruhunu her zaman korumalıyız’
14 Temmuz 2023 | 17:27
Son Güncelleme:

14 Temmuz Cuma günü, Ferizli Merkez Camii'nde gerçekleştirilen törenlerle etkinlikler başladı. Cuma namazı öncesi tüm şehitlerimizin ruhuna mevlit okundu. Camide toplanan cemaat, dualarla şehitlerimize olan minnettarlığını ifade etti ve onların aziz hatıralarını yaşatmanın önemini vurguladı.

Kuran Tilavetiyle Şehitler Anıldı

Cuma namazı sonrasında ise Ferizli Merkez Mezarlığı'nda bulunan şehit kabristanlıkları başında bir anma etkinliği düzenlendi. Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Ferizli İlçe Kaymakamı Hasan Balcı ve diğer ilçe yöneticileri de etkinliğe katılarak saygı duruşunda bulundular. Tüm şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi.

15 Temmuz Bir Dönüm Noktası

Etkinliklere katılan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu ve bu günün demokrasiye olan bağlılığın bir ifadesi olduğunu belirtti. Gündoğdu, şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde millet olarak birlik ve beraberlik içinde dimdik durduğumuzu ifade ederek, vatandaşlara birlik ve beraberlik ruhunu her zaman korumaları çağrısında bulundu.

Demokrasi ve Milli Birlik Ruhunu Korumak Gereklilik

Ferizli İlçe Kaymakamı da yaptığı konuşmada, demokrasi ve milli birlik ruhunun korunmasının ülkemizin geleceği için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Kaymakam, darbe girişiminin yaşandığı gece ve sonrasında hayatını kaybeden şehitlerimizin fedakarlıklarını anarak, onların hatıralarını yaşatmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu ifade etti.