USD 32,24
EUR 34,74
ALTIN 2.449,10
BIST100 10.219
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bin yataklı Şehir Hastanesi 2023’den önce bitecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya’da yapılacak olan bin yataklı şehir hastanesinin 2023 yılından önce hizmete gireceğini söyledi.

22 Haziran 2021 | 12:50
Son Güncelleme:

BASIN BULUŞMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, son 3 sene içerisinde yapılan yatırımlar hakkında sunum yaparak bilgi verdi.

Gerçekleşen toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalışkan, Sakaryalı basın mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıda; bin yataklı şehir hastanesi, yeni kadın doğum ve çocuk hastanesi, millet bahçesi, yeni stadyum-yaşayan stadyum, yeni adliye binası, deprem kredisi ve büyükşehir belediyesi maliye payı meselesi konuları ele alındı.

2002 yılından bu yana Sakarya’da sağlık alanında 1 milyar 96 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Yavuz, hastanelerdeki yatak kapasitesini büyük oranda arttırdıklarını belirtti.

Türkiye'de ikinci!

Sakarya’da Türkiye’nin ikinci Acil Durum Hastanesi’nin yapılacağını açıklayan Yavuz, faaliyete girecek olan hastanenin sadece dönemsel olarak değil salgın, deprem ve afet dışında da hizmet vereceğini belirtti.

SAĞLIK SEKTÖRÜ

Toplantıda sunum yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, bugün ağırlıklı olarak sağlık sektöründeki yatırımlarla ilgili konulardaki gelişmeleri aktarmak istediklerini, diğer konularla ilgili gelişmeleri daha uzun bir programda anlatabileceklerini söyledi.



Sakarya’da bir çok kişinin merak ettiği bin yataklı hastane projesinin ayrıntılarını paylaşan Yavuz, “Hastane ihale edildi. Ne kadara malolacağı belli kaç günde yapılacak belli. 750 günde yatırım bitecek. Bu da 2023’te Sakarya şehir hastanesine kavuşacak demek.” diye konuştu.

'1.96 milyar TL sağlık yatırımı yaptık'

Sağlık alanında yapılan yatırımlar ve yenilikler hakkında konuşan Yavuz, “Bin yataklı şehir hastanesi 1 milyar 248 milyon TL'ye ihale edildi. Bütün sağlık hizmetlerinin karşılandığı bir kampüse inşallah kavuşmuş olacağız. Bu arada yeri ile ilgili bir sorun yok, yeri baştan beri belli. Yeri, projesi ve ihalesi de belli Alandüz'ündedir. Yatak kapasitesi bin 471’e kadar çıkacak. Sadece acil servis 70 müşahede yatağı ve 13 poliklinik ile hasta kabulü yapacak. Ambulans helikopterlerinin iniş ve kalkışı ii ‘Heliport’ inşa edilecek. Şehir hastanesi bünyesinde 448 yataklı genel hastane, 118 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 121 yataklı onkoloji hastanesi, 68 yatak kalp ve damar cerrahi olmak üzere 4 hastaneden oluşuyor. Her branştan 300 poliklinikte hasta kabulü yapılacak. 1.96 milyar TL sağlık yatırımı yaptık. 2002 yılında Sakarya’da bu anlamda sağlıkta, tıpta bir tane katkı sağlayan profesör yokken bugün hamdolsun 53 tane var; doçenti ve diğer akademisyenler var. 2 bin 909 sayısı 8 bin 273’e çıkmış. 2002’de 996’ydı yatak sayısı, 2021’de 2 bin 231 kamu, özel dahil. Yüzde 233 artmış. Yoğun bakım sayısı 2002’de 32 iken 2021’de 400. Yüzde bin 250 artmış” diye konuştu.




YENİ ADLİYE BİNASI İHALEYE ÇIKACAK

Ali İhsan Yavuz, yeni yapılacak olan adliye binasının bir kaç ay içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi. Yavuz, adliye binası ile ilgili yer probleminin olmadığını Camili Mahallesi'nde 30 dönümlük arazi üzerine yapılacağını belirtti.

DİĞER GELİŞMELER

Sakaryalı basın mensuplarının haberlerinden faydalandıklarını dile getiren Ali İhsan Yavuz, “Türkiye’nin sayılı illerinde olan veya sadece Sakarya’ya yapılan bazı çalışmalar var. Bunları da dile getirmenizi bekleriz. Sadece bardağın boş tarafını değil, dolu tarafını da göstererek, şehrimizde yapılan çalışmaları insanlarımıza aktarmanızı isteriz. Mesela Türkiye’de yaşayan stadyum konsepti sadece Sakarya’da bulunuyor. Bu güzellikleri paylaşmak, anlatmak lazım” şeklinde konuştu.


AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoglu da salgin sürecinde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Ekonomiden psikolojiye egitimden turizme her alanda salginin etkilerini yasadiklarini kaydeden Uncuoglu, Türkiye'de salgin sürecinin iyi yönetildigini ifade etti.

Milletvekili Çigdem Erdogan Atabek de Sakarya'nin tüm güzellikleri hakkinda ulusal anlamda güzel bir imaj vermenin önemli oldugunu, bunun için de basinin en güçlü araç oldugunu kaydetti.

Milletvekili Kenan Sofuoglu, Il Baskani Yunus Tever ve Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce de toplantiya katilan basin mensuplarina tesekkürlerini iletti.


SORU CEVAP


Toplantının daha sonraki bölümünde gazetecilerle sohbet eden Milletvekilleri, sorulara cevap verdiler.