USD 42,53
EUR 49,63
ALTIN 5.774,95
BIST100 11.001
Bilim Merkezi’nde İlk Görüntü Ortaya Çıktı - Sayfa 2

Öğrencilerle birlikte gezdi

Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği gezide öğrenciler Sakarya’nın bilim ve teknoloji alanında ilk merkezi olacak projeyi inceledi, merak ettiklerini sordu.

Bilim Merkezi’nde İlk Görüntü Ortaya Çıktı - Sayfa 3

Araştırma, kodlama, tasarlama…

Başkan Alemdar, bu çatı altında yetişecek olan neslin bilim ve teknoloji alanında Türkiye’de öncü isimleri olacağının altını çizerek Sakaryalı yeni neslin Bilim Merkezi’nde araştırma, kodlama, tasarlama ve uygulama süreçlerini bir arada yürütebileceklerine dikkat çekti.

Bilim Merkezi’nde İlk Görüntü Ortaya Çıktı - Sayfa 4

%30’a ulaşıldı

Gençler üretme ve keşfetme heyecanını görevde oldukları süre boyunca destekleyeceklerini ifade eden Alemdar, projenin üzerine kurgulanacağı çelik konstrüksiyon imalatlarının artık gözle görülür bir gelişme kaydettiğini ve projenin %30 seviyesine ulaştığını açıkladı.

Bilim Merkezi’nde İlk Görüntü Ortaya Çıktı - Sayfa 5

“Bu çatı altında yetişecek nesiller önemli roller üstlenecek”

Alemdar, “Burada gençlerimiz deneyerek öğrenecek, araştıracak, kodlayacak, tasarlayacak ve hayallerini gerçeğe dönüştürecek. Tam donanımlı atölyeler, uygulama alanları, eğitim laboratuvarları ve teknoloji sınıflarıyla merkezimiz, gençlerimizin üretme ve keşfetme heyecanını destekleyecek. Bu çatı altında yetişecek nesiller, ülkemizin bilim ve teknoloji yolculuğunda önemli roller üstlenecek. Masa başında projede eksiklikleri göremeyebilirsiniz. Bu nedenle arazide pratik çalışmayı görmeniz mesleğinizin en önemli parçasıdır. Ufkunuz çok açık; bugün attığınız adımlar sizlere belki 10 sene sonra karşılık verecek. Sizlerin yarın bu ülkeyi daha güzel yarınlara taşıyacak projelere imza atacağınıza inanıyoruz” dedi.