USD 32,37
EUR 34,99
ALTIN 2.325,61
BIST100 9.090
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bilecik’te LGS öncesi gerginliğe valilik soruşturması

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Bilecik’te de 8’inci sınıf öğrencileri Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavına girerken, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ile eşine ayrıcalık tanındığı iddiası gerginliğe neden oldu.

Bilecik’te LGS öncesi gerginliğe valilik soruşturması
07 Haziran 2021 | 14:32
Son Güncelleme:

GERGİNLİK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen LGS kapsamında Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nda Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürü’ne ve çocuğuna ayrıcalık tanındığı iddiası ile veliler ve müdür arasında gerginlik yaşandı. Sınav öncesi Bilecik Merkez Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nun önünde velilerin iddialarına göre; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ile eşinin okula çocuklarını getirdiği ve diğer veliler dışarıda bekletilirken kendilerine ayrıcalık tanınarak içeriye alındığı belirtildi.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI
Konu hakkında Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında ilimiz Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nda yapılan Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak inceleme başlatılmıştır” denildi.