USD 32,50
EUR 34,78
ALTIN 2.424,36
BIST100 9.732
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Berberler açılmak istediklerini bu sözlerle açıkladı

Koronavirüs salgını kapsamında yaşanan 17 günlük kısıtlama sonucu kapanan çoğu yerlerden biri olan berberler bayram öncesinde açılmak istediklerini dile getirdi.

Berberler açılmak istediklerini bu sözlerle açıkladı
10 Mayıs 2021 | 13:25
Son Güncelleme:

Koronavirüs salgını kapsamında tam kapanmanın gelmesiyle birlikte kapanan yerler arasında yer alan berberler bayram öncesinde açılmak istediklerini yetkili merciilere iletirken Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, "Bayram arefesinde tıraş olmak bizim örfümüz, adetimizdir. Müşterilerden gelen talep sonucu isteğimizi yetkili merciilere ilettik. Bir gün bile olsa açılmak çok isteriz. Talebimizin cevabını bekliyoruz." ifadelerinde bulundu.

"VİRÜS TEMİZLİĞE GELMEZ"
Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu müşterilerin tıraş olmak istediklerini, sıralarda yığılmalar oluşmaya başladığını belirtirken, "Virüs pislikten bulaşan bir şey. Saç, sakal temizlenmeli. İsteğimiz bayram öncesindeki iki-üç günlük sürede açılabilmek çünkü 17 Mayıs'ta zaten kısmetse tam açılma olacak. Ancak en kötü ihtimalle Arefe gününde açılmaya bile razıyız." dedi.

17 GÜNÜ 1 GÜNDE TOPARLARIZ
Sakarya Berberler Odası Başkanı Hacıoğlu, "Sadece Arefe günü bile açılsak sektör gümbür gümbür olur. 17 günlük kapanmayı bir günde toparlarız. Bu süreçte zaten haftanın 3 günü açık olamayacaktık. Bayramda da çalışmayacaktık. Bu süreç her halükarda bizi çok etkilemeyecekti." şeklinde konuştu.

ÖNLEMİMİZİ ŞİMDİDEN ALDIK
Her ürünün tek kullanımlığa geçtiğini belirten Hacıoğlu,"Biz zaten ürünleri tek kullanımlık olarak kullanamaya başlamıştık havlu vs. Su, kolonya içerisindeyiz tüm gün. Bu zamana kadar sıkıntı yaşayan kimse olmadı çok şükür. Dükkanlarımız kullanıma hazır vaziyette. Yetkililerden hassasiyet bekliyoruz." şeklinde ifadelerde bulundu.

VAKALAR DÜŞÜYOR, DÜKKANLARI AÇALIM
Vakaların düşmesiyle birlikte açılma taleplerinin olduğunu belirten Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, "Vakalar gün geçtikçe düşüyor. Bizim yaptığımız iş el emeği. Bağ-Kur ödüyoruz, kira ödüyoruz, kredi ödüyoruz, doğalgaz-su-elektirik ödüyoruz. Vakaların düşmesiyle birlikte bizimde açılma beklentimiz büyüyor." dedi.