USD 32,58
EUR 34,90
ALTIN 2.438,79
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

BEN SENİ ÇOK SEVDİM

Yavuz Meşe

Yavuz Meşe

03 Ağustos 2022 | 12:17

Merhaba sevgili dostlar,

İkinci buluşmamızın konusunu çok sevdiğimiz şehrimize ayırdım.

Sakarya'mızın hangi özelliğini doya doya anlatsam, hangi ilçesinin güzelliklerinden bahsetsem inanın karar veremedim.

Taraklı’yı mı, Kocaali’yi mi, Karasu’yu mu, Söğütlü’yü mü, Serdivan’ı mı, ve diğerleri ismini yazamadığım nadide ilçelerinden mi başlasam...

Kendine has mimarisiyle, bünyesinde birçok kültürü barındıran, doğal güzellikleri ve enfes havası, denizi, gölü, yaylaları, ormanları ve tabii ki birlikte yaşamanın önemini gösteren insanları ile cennet şehir Sakarya.

Ülkemizin en önemli bölgelerinden olan Marmara Bölgesinin, en özel lokasyonuna sahip, çok önemli yolların, güzergahların kesişme noktası, ticaretin, tarımın ve pek tabii sanayiinin önemli adreslerinden, ülkemize katma değer üreten, ürettikçe daha da büyüyen, gelişen Sakarya.

Kozmopolitliğin, çok nüfusluluğun olduğu en kalabalık lokasyonda çiçek gibi açan, insanların dinlenme, nefes alma, kendini bulma adresi Sakarya.

Bir Büyükşehir avantajlarına sahip ancak farklı bir Büyükşehir. Hava kirliliğinden, aşırı trafikten, kaostan, keşmekeşlikten uzak inci gibi parlayan Sakarya.

Sakarya'nın değerini bilen ve bu değeri yükseltmek için çalışmalar yapan bir Sakarya Büyükşehir Belediyemiz var. Katma değer sunduğu özel çalışmalardan biri de Melen Botanik Vadisi. Burada yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkiler 70 kilometre uzunluğunda. Botanik Vadide lavanta, adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya ve defne başta olmak üzere toplam 1 milyon 815 bin 785 adet aromatik bitki yetiştiriliyor.

Avrupa'nın en kapsamlı bisiklet tesisi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, Türkiye'de ilk kez BMX Dünya Kupası'na ev sahibi oldu. Bütün dünyanın da gözü bu organizasyondaydı.

Ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediyesi çevre ve sıfır atık noktasında yürütülen çevre ile ilgili atık ambalajlardan ve gazetelerden yeni ürünler üretiyor, israfı ve kirliliği en aza indiriyor. Şehir genelinde kurulan atık toplama ve aktarma istasyonları sayesinde Sakarya’nın atığını düzenli olarak topluyor, ayrıştırıyor, geri dönüşümü gerçekleştiriyor ve atıklardan enerji üretiliyor. Temiz enerji için hidroelektrik ve güneş enerji santralleri kurulup şehrimizin çevre ve havası ile ilgili faaliyetlerini sürdürüyor.

Diğer taraftan İstanbul’a ulaşımı ve ilimizi çevreleyen otoyollarıyla, Kuzey Marmara hattının şehrimizden geçmesi şehrimizin yıldızını parlatmaya devam ediyor.

Estetik mimari, depreme dayanıklı yapıları ile yüksek katlı binaların görüntümüzü kirletmediği, yatay mimarinin en güzel örnekleri Sakarya Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri sayesinde en yeşil iller arasında bulunan şehrimiz geleceğimiz adına bizlere büyük umutlar vaat etmekte.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin titiz ve düzenli çalışmaları sonucu, ilçe belediyeleri ve kıymetli başkanları sayesinde daha yaşanılabilen bir şehir, ticareti, ekonomisi, turizm ve tarım alanlarına gösterilen ihtimamlar neticesinde her gün değeri artan, katma değeri yükselen bir şehir görüntüsü vermekte güzel memleketimiz.

Netice itibariyle doğal kaynak ve Allah vergisi çevre güzellikleri ile ülkemizin her yanından insanların dost ve kardeşçe huzur içinde yaşadığı şehrimize Başta Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinin olağanüstü çalışmaların neticesi yaptığı hizmetlerin devamını dilemektir payımıza düşen.

Üstat Necip Fazıl; "Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya" demişti. Üstada hürmetle, Sakarya ayağa kalktı ve koşuyor.

Nice güzelliklere...

Sağlıcakla kalın.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar