USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan Yüce: Yaralara merhem olmak için yorulmadan devam edeceğiz

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ta hayata geçirilecek ‘Kardeşlik Çarşısı’ için hazırlanan 40 konteyneri bölgeye uğurlayan Başkan Ekrem Yüce, deprem bölgesinde hayatın bir an önce normale dönmesi için birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Yaralara merhem olmak için birlikte yorulmadan devam edeceğiz” dedi.

Başkan Yüce: Yaralara merhem olmak için yorulmadan devam edeceğiz - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, depremin merkezi Kahramanmaraş’ta hayata geçirilecek ‘Kardeşlik Çarşısı’ için hazırlanan konteynerleri uğurladı. Daha önce Hatay İskenderun’a 164 konteyneri kardeşlik kenti için bölgeye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de esnafların hizmetine sunulacak 40 konteyneri bölgeye gönderiyor.

Başkan Yüce: Yaralara merhem olmak için yorulmadan devam edeceğiz - Sayfa 2

Arifiye Tren Garı’nda düzenlenen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, ilçe başkanları, muhtarlar, Büyükşehir bürokratları ve vatandaşlar yer aldı.

Başkan Yüce: Yaralara merhem olmak için yorulmadan devam edeceğiz - Sayfa 3

Maraş’a ‘Kardeşlik Çarşısı’

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta kuracakları ‘Kardeşlik Çarşısı’ için hazırlanan 40 konteyneri uğurlamak için bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Depremzedelerimizin hayatlarının bir an önce normale dönmesi için, yaralarına merhem olmak için gündüz gece çalışmaya devam edeceğiz. Gönderdiğimiz yardımlarla, konteynerlerle, kardeşlik kentleriyle dışarıda kimseyi bırakmayacağız inşallah” dedi.

Yüce, Maraş’ta önemli altyapı çalışmaları da gerçekleştirdiklerini belirterek, “120 adet şebeke hattı-abone hattı tamirini gerçekleştirdik. 20 konteynerin içme suyu bağlantısını yaptık. Pazarcık ilçesinde 75 mahallede 356 adet şebeke hattı- abone hattı tamiri ve enkaz abone hattı körleme çalışması, 24 konteyner içme suyu bağlantısı ve 560 metre şebeke borusu yenileme imalatını tamamladık. 5 bin kişiye hizmet eden çamaşırhane hizmetimizde devreye aldık” diye konuştu.

Başkan Yüce: Yaralara merhem olmak için yorulmadan devam edeceğiz - Sayfa 4

Konteyner kentlerle yaşam alanları oluşturduk

Yüce, “İskenderun’da içerisinde çocuk oyun grubu, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kıraathane, çamaşırhane, basket sahası ve rehabilitasyon merkezinin yer aldığı 250 konteynerlik kenti bölgesinin altyapısı, içme suyu ve atık su çalışmalarını başarıyla tamamladık. 4 seferde toplamda 164 konteynerimizi İskenderun’a gönderdik. 150 adet soba, odun, kömür ve su dolu 1 tır ulaştırdık. Sakarya Mahallesinde kurduğumuz aşevleriyle depremzedelerimize iftar, sahur imkânı sunduk. Diyarbakır’da ise ilgili kurum ve kuruluşlar ile birlikte gerekli hizmetlerde bulunuyoruz. Diyarbakır’da mobil etkinlik tırımızı çocuklarla buluşturduk, çocuk oyun alanları kurduk” ifadelerini kullandı.