USD 32,52
EUR 34,79
ALTIN 2.423,28
BIST100 9.731
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan Sarı’dan o iddialara cevap: “Gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok”

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, bazı basın yayın organlarında çıkan “142 Arsa Satılıyor” başlıklı haberlerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını açıkladı.

Başkan Sarı’dan o iddialara cevap: “Gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok”
10 Ekim 2021 | 13:57
Son Güncelleme:

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, bazı basın yayın organlarında çıkan 142 arsayı sattıkları ile ilgili iddialar üzerine, ilçe medyasına açıklamalarda bulundu. Ekim ayı meclis toplantısında da gündeme gelen 142 arsa meselesi ile ilgili meselenin köpürtülmesi, iftiralara uğratılması, yalan yanlış boyutlara getirilmesinden dolayı bir açıklama gereği duyduğunu anlatan Başkan Sarı, “Şöyle ki Ekim ayı meclisimizde bunu arz ettim. Kamuoyu karşısında da deklare etmiş olayım. Bu konu sadece Karasu Belediyesi’nin yaptığı, giriştiği iş değil. Yakın zamanda Kocaali Belediyemiz, Akyazı Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Serdivan Belediyemiz yani yakın ilçelerden veya kendi ilimizden bahsediyorum, bu belediyelerin yaptığı işler ve resmi işler. Bu işler zamanında yapıldı ve bundan sonra da yapılmaya devam edilecektir.” dedi.

KAMUYA DEVREDİLİYOR

Belediyeye ait olmasına rağmen belediyenin kullanım amacı dışında olan, farklı Kamu Kurumlarının kullandığı arsaları, vergi borçları karşılığında Milli Emlak’a (Hazineye) devredeceklerini ifade eden Başkan İshak Sarı, “Özel kişilere satışı kesinlikle söz konusu değildir. Yani kamunun bir kurumundan alınıp, asıl amacıyla kullanılmak üzere gene kamunun başka bir kurumuna devri yapılacaktır. Karasu Belediyesi bir devlet teşekkülü, maliye de bir devlet teşekkülüdür. Yani değişen bir durum yok.” ifadelerini kullandı.

‘50 MİLYON LİRALIK BORÇ YÜKÜNDEN KURTULACAĞIZ’

Başkan Sarı şöyle konuştu:

“Bu iftiraları atanlardan şunu anlıyoruz, bu işte ufak da olsa bazılarının hesapları var. Bu hesaplar ileriye dönük olarak ters döneceği için bunlar bu işlere siyaseti de, bir kısım muhalefeti de yanına alıp köpürtüp algı yaratmaya çalışıyorlar. Bu kişilerin arsalarla hiçbir işi yok tek amaçları Karasu Belediyesinin zarar görmesidir.

Çünkü bu arsaların devrini yaptığımızda Belediyemiz yaklaşık 50 Milyon gibi bir borç yükünden kurtulacak. 50 Milyonluk borç yükünden kurtulunca da şuana kadar vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetin daha fazlasını sunmaya gücümüz olacak.

Art niyetli kişiler istiyorlar ki, Karasu Belediyesi borç yükünden kurtulmasın, kendi yerinde patinaj etsin, halka hizmet etmesin ve bir çukura saplansın. Yani bu terbiyesizce yapılan haberlerin, atılan iftiraların arkasında bu kişilerin hep bir hesapları var. Onlar da iyi biliyorlar ki yaptıkları bu siyasi hesapları ters dönecek.”

İŞİN İÇİNDE AHLAKA UYMAYAN VE KİŞİSEL İŞLER VAR

Konu peki niye bu kadar gündemde tutulmaya çalışılıyor? Birtakım kişisel ve ahlaka uymayan işler var işin içerisinde. Dolayısıyla Kamuoyunda bu konuda farklı algılar yaratılmaya çalışılıyor. Bu konuda, işi saptırmaya çalışan kişiler her kim olursa olsun hukuki yollara başvuracağımızı da özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.