USD 32,59
EUR 34,81
ALTIN 2.499,33
BIST100 9.453
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan Sarı: Cevabımı Mecliste vereceğim

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan, olağan toplantısında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Karasu Sahilinden çekildiklerini ve cankurtaran hizmeti vermeyeceklerini açıklamıştı. Başkan Sarı Yüce’nin o sözlerine “Açıklamamı mecliste yapacağım” diye cevap verdi.

Başkan Sarı: Cevabımı Mecliste vereceğim
13 Mayıs 2022 | 17:44
Son Güncelleme:
DENİZ KELEŞOĞLU

Karasu Belediyesi kendi sınırları içerisinde yer alan Sahil Park’ın işletmesinin kendilerinde kalmasını istemiş bunun üzerine dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Yüce, “cankurtaran, dalgıç gibi hizmetlerin altından kalkamazsınız” açıklamasında bulunmuştu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı şu ifadeleri kullandı;

“Bir önceki meclise Kocaali, Karasu ve Kaynarca’da bazı bölgelerin BELPAŞ’a işlettirilmesi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesiyle ilgiliydi madde gelmişti. Bizde Sahil Park’ın işletmesinin bizde kalmasını istedik. Bunun üzerine Sahil Park maddeden çıkarıldı.

Bizim cankurtaranlarla alakalı bir söylemimiz olmadı. Başkan Yüce neden böyle bir açıklama yaptı bilmiyorum. Mecliste bulunamadım.

2014 yılında bu ilçelerimizin Büyükşehir’e geçmesiyle beraber, Zeki Toçoğlu döneminde tapusu Karasu Belediyesi’ne ait yerin park yapılması ve Karasu belediyesi tarafından işletilmesi kararı alınmıştı. O günden bu yana Karasu Belediyesi tarafından işletiliyor. Ben Karasu Belediye Başkanı olarak ilçemin hak ve menfaatlerini korumak için burada bulunuyorum.

Başkan Yüce mecliste açıklama yapmış, bende detaylı açıklamamı mecliste yapacağım.”