USD 32,49
EUR 34,92
ALTIN 2.432,29
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan Özen: Sapanca'da işsizliğin önüne geçtik

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, pandemi sonrası Sapanca’da turizmin daha da ön planda olduğunu kaydetti. Başkan Özen, “Turizmde yaşanan gelişmelerle birlikte ilçede işsizliğin de önüne geçtik. Bilakis çalıştıracak adam bulamıyoruz” dedi

Başkan Özen: Sapanca'da işsizliğin önüne geçtik
15 Ocak 2023 | 14:44
Son Güncelleme:

Sakarya Ahde Vefa Grubu üyeleri, işadamı Selami Akyol’un ev sahipliğinde Sapanca Kırkpınar’da bulunan A Diamond Otel’de bir araya geldi. Buluşmaya Ahde Vefa Grubu Başkanı Mükerrem Koç ve üyelerin yanı sıra Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Pamukova Belediye Başkanı Güven Öğün, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Abdülkadir Altınsoy, Teknokent Müdürü Yakup Köseoğlu, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özdemir, İşkur İl Müdürü Tekin Kaya, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü İbrahim Çorbacı, Etbalık Kurumu Müdürü Önder Dağdelen, Sapanca İlçe Müftüsü Yavuz Koçak ve Erzurumlular Dernek Başkanı Dursun Murat Ak katıldı.

FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

Programda bir konuşma yapan Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, fahiş fiyat denetimlerini sürdürdüklerini söyleyerek, “Özellikle zincir marketlere yönelik denetimlerimiz sürüyor. Şu ana kadar fahiş fiyat tespit etmedik. Bilhassa Koop-Bakkal projesi piyasadaki kartelleşmenin önüne geçti. Yerel market zincirleriyle de bir görüşme yaparak fiyatların sebze-meyve reyonu hariç bir ay sabitlenmesi kararını aldık” dedi. Üretimle ilgili bir sıkıntı olmadığını da söyleyen Müdür Atmaca, en büyük problemin Avrupa’dan gelen hammaddelerde yaşandığını sözlerine ekledi.

BUNGALOV TURİZMİ

Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat da Ahde Vefa üyelerini Sapanca’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sapanca’nın yıldızı son dönemde daha da parladı. Gölüyle, havasıyla, sakinliğiyle meşhur ilçemiz son günlerde bungalov turizmiyle de revaçta. Kaymakamlık olarak müteşebbislerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Nitelikli ve de marka değeri yüksek işletmelerin sayısının artmasını umuyoruz. Turizmi teşvik ederken doğanın korunmasına, güzelliklerin heba edilmemesine de hassasiyet gösteriyoruz” diye konuştu.

SOĞUCAK YAYLASI

Son olarak söz alan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ise pandemi sonrası Sapanca’da turizmin daha da ön planda olduğunu kaydetti. Başkan Özen, “Turizmde yaşanan gelişmelerle birlikte ilçede işsizliğin de önüne geçtik. Bilakis çalıştıracak adam bulamıyoruz. Özellikle bungalovlarımıza ülkenin her yerinden insanlar geliyor. Teleferik projesi de tamamlanınca turizm potansiyelimiz daha da artacaktır. Ayrıca Soğucak yaylamızı da eko turizme kazandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİRLİK BERABERLİK

Ahde Vefa Grubu Başkanı Mükerrem Koç, her ay birlik beraberliği pekiştirmek için toplandıklarını söyleyerek, "Amacımız şehrin gelişimine katkı sağlamak için istişareler yapmak ve de birlik ve beraberliğimizi daim kılmak. Ülkemizi ve de şehrimizi çok seviyoruz. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Mükerrem Koç ayrıca kendilerini Sapanca’da misafir eden Selami Akyol’a bir teşekkür plaketi takdim etti.