USD 32,39
EUR 35,11
ALTIN 2.325,82
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan ışıksu: İnsanımıza dokunan hizmetler sunuyoruz

Adapazarı Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında Dernekkırı Millet Evi’nde gerçekleştirildi.

Başkan ışıksu: İnsanımıza dokunan hizmetler sunuyoruz - Sayfa 1

Vaatler Hayata Geçiyor

Adapazarı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Dernekkırı Millet Evi’nde gerçekleştirildi. Toplantı başlarken bir konuşma yapan Başkan Işıksu, “Bugün meclis toplantımızı icra ettiğimiz Dernekkırı Millet Evi, bizim seçim vaatlerimizde yer alan Millet Evleri projelerimizin ikincisiydi. İlkini biliyorsunuz Taşkısığı’nda hayırsever destekleriyle tamamladık. Taşkısığı ve Dernekkırı Millet Evlerimiz faaliyete geçti hamdolsun ve açılışlarını planlıyoruz, inşaallah yakın zamanda iki Millet Evimizin de açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Başkan ışıksu: İnsanımıza dokunan hizmetler sunuyoruz - Sayfa 2

Sosyal Hayata Dair Her Şey

Dernekkırı Millet Evi ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Işıksu, “Meclis toplantımızı yaptığımız bu alanda Eski Tütün Hangarı vardı ve hakikaten mezbelelik bir alandı. 4 bin 500 metrekare arazi üzerinde 900 metrekare kapalı alanda görüyorsunuz çok güzel bir çalışmayı şükürler olsun tamamlamış olduk. Sosyal Hayata Dair Her Şey sloganı ile hayata geçirdiğimiz, Dernekkırı Bölgemizin önemli ölçüde ihtiyacını gideren Millet Evi’mizde, toplantılar, buluşmalar, düğün ve sünnet cemiyetleri, kültür sanat programları, Belediyemizin Bilgi Evi dersleri, Halk Eğitim Müdürlüğünün dersleri, ilçe milli eğitim ve ilçe tarım müdürlüklerinin eğitim programlarına ev sahipliği yapıyor, hülasa çok zengin fonksiyonları ile faaliyete geçmiş bulunuyor. Burada, Akıl Oyunları, Okuma ve Yazma, Giyim, El Sanatları, Ahşap Boyama, Resim, Satranç, Taekwando, Kuran-ı Kerim, İngilizce, Pilates dersleri ile ana sınıfı çalışmaları bulunuyor ve şu anda kayıtlar devam ediyor. Ayrıca Yuvam Sokak’taki Merkez Bilgi Evi’nde Yaz Okulumuz başlıyor. Taşkısığı Millet Evimizde, 15 Temmuz Camili ve Yağcılar Mahallelerimizdeki Bilgi Evlerimizde Yaz Kurslarımız başlıyor. Kayıtlar sürüyor. Birbirinden zengin içeriklerle onlarca alanda kapsamlı kurslar ilgi duyanları bekliyor.” dedi.

Başkan ışıksu: İnsanımıza dokunan hizmetler sunuyoruz - Sayfa 3

İnsana Dokunan Hizmetler

Işıksu konuşmasının devamında; “Evet aslında şu noktaya temas ediyoruz. 84 mahallemizde ihtiyaçları tespit ederek hakikaten mahallelerimizde yaşayan insanımıza dokunan hizmetler sunuyoruz. Parklar, sahalar, sosyal tesisler, millet evleri, kreş ve gündüz bakımevi, çocuk hakları projeleri ve daha birçoğu... Biz Adapazarı’mızın bugününü daha da güzelleştirirken yarınlarını da en güzel şekilde planlamak için gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

Başkan ışıksu: İnsanımıza dokunan hizmetler sunuyoruz - Sayfa 4

Adapazarı, Dayanışma ve Muhabbetin Merkezi

Haziran meclisimizden bu yana heyecanlı ve bir o kadar da gayretli süreçlerden geçtiklerini söyleyen Başkan Mutlu Işıksu, “Önce Taşkısığı Sosyal Tesislerimizi bir düğün töreni ile faaliyete geçirdik. Ardından 21 Haziran programlarımızı gerçekleştirdik. Ferizli ve Söğütlü Belediye Başkanlarımızla birlikte o ilçelerimizde de yer alan nitelikli programlara hep birlikte katıldık, ecdadımızı rahmetle yad ettik. Tarihi Uzunçarşı’mızda çok güzel bir kortejimiz oldu, esnafımızla buluştuk. Yerel Kültür Derneğimizle birlikte Orhan Camii’mizde çok güzel bir mevlid programı yaptık. 21 Haziran akşamı da Poyrazlar’da çok güzel bir bayrak yürüyüşü ile Sanatçılar Sinan Şimşek ve Oğuzhan Koç’un verdiği konserlerle harikulade bir akşam yaşadık. Poyrazlar’da oluşturduğumuz Etkinlik Sahnesi gölün kıyısında 20 bini aşkın hemşehrimizi buluşturdu. Liselerde yaptığımız programlarda üniversite sınavına girecek genç kardeşlerimize söz vermiştim ve sözümüzü de tutmuş olduk. Gençler çok büyük ilgi gösterdiler, sınav streslerini de böylelikle atmış oldular. O gün bizimle olan tüm meclis üyelerimize, ailelerimize ve genç kardeşlerimize ve tabii ki basın mensuplarımıza hassaten teşekkür ediyorum. 21 Haziran programlarının peşinden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliğini yaptığı Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi olarak bizlerin de destek olduğu festburada alışveriş ve etkinlik festivali Tarihi Uzunçarşı ve Çark Caddemizde gerçekleşti. Meclis Üyemiz Behlül Bayrak, SATSO Ticareti Geliştirme Komisyonu olarak ciddi gayret gösterdi. Kendisine de teşekkür ediyoruz. Adapazarı, ticaretin, dayanışmanın, bereket ve muhabbetin merkezi. Bundan sonra da şehrin kalbinde programlar artarak devam etsin bizler de destek olalım temennisinde bulunuyoruz.” dedi.