USD 32,56
EUR 34,89
ALTIN 2.431,07
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan Işıksu açıkladı: Kentsel dönüşümden “dönüş” yok!

Adapazarı Belediyesi mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Işıksu, kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Işıksu, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentsel dönüşüme verdiğimiz önem kamuoyunun takdirindedir. Şehrin kalbindeki projemiz Ada Hayat, yerinde kentsel dönüşümün en güzel örneğidir." dedi.

Başkan Işıksu açıkladı: Kentsel dönüşümden “dönüş” yok! - Sayfa 1

Adapazarı Meclisi Toplandı

Adapazarı Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Meclis, beş maddelik gündemle toplandı.

Hep Birlikte Seferber Olduk

Başkan Mutlu Işıksu, konuşmasının başında deprem felaketlerinde yaşamını yitiren vatandaşlar için birer Fatiha okunmasını rica etti. Işıksu, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 15 milyon vatandaşımızın, 11 vilayetin etkilendiği deprem felaketiyle birlikte, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm bakanlarımız, devletimizin tüm kurumları, tüm belediyeler, STK’lar, aziz milletimiz tüm imkanlarıyla seferber oldu ve bölgeye gitti; olağanüstü hâl ilan edilerek karar ve uygulamaların çok daha hızlı gerçekleşmesi sağlandı. Depremden etkilenmiş tüm şehirler inşaallah hızlıca ayağa kalkacak, evleri yıkılan vatandaşlarımız hanelerine hızlıca kavuşacak, şehirlerimiz yeniden ihya ve inşa edilecek inşaallah.”

Başkan Işıksu açıkladı: Kentsel dönüşümden “dönüş” yok! - Sayfa 2

İlk Andan İtibaren Bölgedeyiz

“Adapazarı Belediyesi olarak bizler de şehirlerin toparlanma sürecine tüm sorumluluğumuzla ilk andan itibaren katkı sunmaya devam ediyoruz. Ekip arkadaşlarımla bölgeye ben de 3 sefer gittim, dün de Kahramanmaraş’ımızdaydım. Afet bölgesi için ilk andan itibaren seferber olduk ve AFAD koordinesinde yardımları hemen ulaştırdık, çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Hayırseverlerin de destekleriyle -Rabbim hepsinden razı olsun- toplam 53 insani yardım tırı (su ve gıda, kıyafet, soba ve yakacak ile kişisel bakım eşyaları vd.) bölgeye sevk ettik ve sevk etmeye devam ediyoruz. 17 iş makinesi, 6 kamyon ve temizlik araçları, 22 jeneratör ve 67 mesai arkadaşımızı afet bölgesine gönderdik; arama-kurtarma ve diğer çalışmalara destek olmaya gayret ettik. Halen bölgemizde alanında uzman mesai arkadaşlarımız var, mühendis arkadaşlarımız var, çalışmalara destek olmaya devam ediyorlar.”

Başkan Işıksu açıkladı: Kentsel dönüşümden “dönüş” yok! - Sayfa 3

Depremzede Kardeşlerimizin Yanındayız

“Adapazarı’mızda misafir olan 2317 kişiden oluşan depremzede ailelerimizle hemen temas kurduk; Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün koordinesinde tüm ihtiyaçları tespit ederek hızlıca giderdik ve anlık olarak takibine devam ediyoruz. Depremzede ailelerimizle sürekli iletişim halindeyiz, ziyaretler gerçekleştiriyor ve yanlarında olduğumuzu hissettirmeye gayret ediyoruz. Adapazarı Belediyesi Dernekkırı Millet Evi’nde, Dernekkırı Bölgemizde bulunan 27 mahalleden kadınların el emekleri ile destek verdikleri atkı ve bere atölyesi kurduk; 9367 çift atkı-bere ve polar battaniyeler deprem bölgesine gönderildi ve gönderilmeye devam ediyor.”

Işıksu’dan Yardımsever Adapazarı’na Teşekkür

“Burada şunu muhakkak söylemem lazım. 84 mahallemizin tümünden, tüm kıymetli hemşehrilerimizden Rabbim razı olsun. Herkes elinden ne geliyorsa yardım için bizlere ulaştı, seferber oldu, muhtarlarımızla buluştuk, onlar da sorumlu oldukları mahallelerde ellerinden geleni yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Her birine çok ama çok teşekkür ediyoruz.”

Kahramanmaraş’a Konteyner Yaşam Alanı Kuruyoruz

“Kahramanmaraş şehrimizde bir konteyner yaşam alanında bizler de yerimizi alıyoruz. Akyazı Belediyemiz de bu çalışmada bizimle birlikte, kıymetli Bilal Soykan Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Konteynerlerimizi iç tefrişatı ile birlikte hızlıca kuruyoruz. Mesai arkadaşlarımız oradalar, ilk sevkiyatlar dün tamamlandı, biz de dün oradaydık. En hızlı şekilde tüm detaylarıyla tamamlamak istiyoruz. Deprem bölgesine yardımlarımız inşaallah devam edecek.”

Başkan Işıksu açıkladı: Kentsel dönüşümden “dönüş” yok! - Sayfa 4

Hatay Yayladağ ile Kardeş Belediye

“Meclis gündemimizin 5. maddesinde de yer alıyor; Hatay’ımızın Yayladağ ilçe belediyesi ile bugün sizlerin de inşaallah onayı ile yardımlaşma ve dayanışmayı daha da artırmak için kardeş belediye olmak istiyoruz. Yayladağı’mıza gittim, belediye başkanı arkadaşımızla da görüştüm. 36 bin nüfusu olan Yayladağı’mızın nüfusu 100 bine yaklaşmış durumda. İnşaallah kardeş belediyemize de elimizden gelen tüm desteği vermek istiyoruz.”

Kentsel Dönüşüm Kararlılığımızı Devam Ettireceğiz

“Rabbim tüm afetlerden bizleri muhafaza buyursun. Depremlerle birlikte kentsel dönüşümün ana gündem olması kaçınılmazdı. 1-7 Mart da Deprem Haftası. Kıymetli Adapazarılı hemşehrilerim, belediyemizin yönetimini şahsıma emanet ettiği ilk günden itibaren kentsel dönüşüm konusunda da büyük gayret gösterdiğimiz kamuoyunun takdirindedir. Kentsel dönüşümü sürekli gündemde tutmaya ve çalışma yapmaya gayret ettik. Tüm kamuoyuna son 4 yılda defalarca çağrı yaptım. “Her bir hemşehrimin canı çok kıymetli. Acı tecrübeleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Kentsel dönüşüm için taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyduk.” Bu cümleleri sürekli her platformda dile getirdim. Cümle kurmakla kalmadık, -elhamdülillah çalışma ekibimle gurur duyuyorum- göreve geldiğimiz gibi kendi bünyemizde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünü kurduk ve Strateji Belgesi Çalışma Raporumuzu hazırlayarak ilk adımımızı attık. Sonra kentsel dönüşümde en güzel örneği ortaya koymalıyız diyerek Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesine imza attık. Şehrin kalbinde yaptık bu çalışmayı. O sırada siyaseten direnç göstermeye hatta projemize engel olmaya çalışan, bu konuda bir takım açıklama yapanlar oldu, bunların hepsine cevabımızı projemize inanarak ve gayretle çalışarak verdik. Elhamdülillah iyi ki öyle yapmışız. Bundan sonra da kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz.”