USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan İleri’nin Katılımıyla Ekosistem Toplantısı Gerçekleştirildi

Sakarya Teknokent, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri ve Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız’ın katıldığı Ekosistem Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Başkan İleri’nin Katılımıyla Ekosistem Toplantısı Gerçekleştirildi - Sayfa 1

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, toplantı öncesinde Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi çalışmalarını ve Sakarya Üniversitesi SARGEM tarafından geliştirilen batarya çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan İleri, araştırmacılara başarılar diledi. 

Başkan İleri’nin Katılımıyla Ekosistem Toplantısı Gerçekleştirildi - Sayfa 2

Merkez ziyaretlerinde Başkan İleri’ye Milletvekilleri Zeynep Yıldız, Recep Uncuoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Altınsoy ve Sakarya Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever eşlik etti. 

Başkan İleri’nin Katılımıyla Ekosistem Toplantısı Gerçekleştirildi - Sayfa 3

Merkez ziyaretlerinin ardından Sakarya Teknokent Toplantı Salonunda Ekosistem Toplantısı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Üniversitemizi ‘araştırma üniversitesi’ kategorisine dahil etmek birincil hedefimiz. Uluslararasılaşmak ve öğrenci dostu bir üniversite olmak için çalışıyoruz. Dolayısıyla teknokentleri bu anlamda önemsiyoruz. Yapılan çalışmaları bir üst seviyeye çıkarmak için uygun bir alanda daha büyük bir teknokent kurmak durumundayız. Sakarya’daki büyük ölçekli kurumsal firmaları da teknokentlerimizde barındırmak oralarda faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamak zorundayız. Üniversite olarak SATSO’yla Büyükşehir Belediyesi’yle, OSB’lerle siyasi kurumlarla birlikte hareket ederek bu şehre yapabileceğimiz en önemli katkılardan birinin bu olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Başkan İleri’nin Katılımıyla Ekosistem Toplantısı Gerçekleştirildi - Sayfa 4

Dijitalin Siyasetini Yapıyoruz 
Başkan Dr. Ömer İleri, ziyaretleri hakkında “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Ak Parti Genel Merkezi bünyesinde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Birimi oluşturuldu. Türkiye’de özellikle AR-GE ekosistemi, teknoparklar noktasında nabız tutma, hocalarımızla ve teknopark yönetim şirketleriyle bir araya gelerek sektörün önünü açmak noktasında yapılabilecekleri beraber istişare etme noktalarında bir sorumluluk üslendik. Ziyaret ettiğimiz hemen hemen her şehirde o şehrin teknoparkında ilgili aktörlerle bir araya geliyoruz. Bunun çok faydasını gördük. Her şeyden önce şehirdeki tüm aktörlerle toplandığımızda görüyoruz ki birçok konu rahat bir şekilde halledilebiliyor. Bunun da ötesinde aldığımız geri bildirimleri üst mercilere iletiyoruz. Bir anlamda biz ‘dijitalin siyasetini’ yapıyoruz diyoruz.” şeklinde konuşarak bilgi verdi.