USD 32,35
EUR 34,86
ALTIN 2.389,22
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” MESAJI

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” MESAJI
27 Ekim 2023 | 16:51
Son Güncelleme:

Gündoğdu, Türkiye'nin bölgesel ve küresel düzeyde sürekli güçlendiğini, bu durumun kendisini gururlandırdığını belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını anarak, onların cesareti ve fedakârlıkları sayesinde kazanılan değerlerin korunduğunu ve Türkiye'nin hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin görülmemiş yatırım ve kalkınma hamleleri gerçekleştirdiğini vurgulayan Başkan Gündoğdu, savunma sanayisinden sağlığa, eğitimden tarıma kadar birçok alanda kaydedilen devrimsel ilerlemelerle Türkiye'nin bölgesel bir güç haline geldiğini dile getirdi.

Türk milletinin tarih sahnesinde var oluş mücadelesinin en parlak dönemeçlerinden biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamaktan duyduğu onur ve heyecanı paylaşan Başkan Gündoğdu mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bu aziz vatan, atalarımızın fedakârlıkları ve döktükleri kanlar sayesinde şekillenmiş, birçok zorluklarla mücadele edilmiş ve nihayet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Son 21 yılda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemiz, tarihi bir diriliş ve gelişim süreci yaşamış, cesur adımlar atarak uluslararası arenada prestij kazanmış ve birçok önemli proje ile reforma imza atmıştır. Türkiye, geniş uluslararası ilişkiler ağı ve aktif çözüm önerileriyle dünya genelinde takdir toplamış, küresel sahnede etkin ve saygın bir rol üstlenmiştir. Millet olarak, bu güçlü yapıyı daha da ileriye taşıma azmi ve kararlılığında birleşmiş durumdayız. Bu nedenle, 21. yüzyılın 'Türkiye Yüzyılı' olmasının haklı gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Ferizli'nin ve Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın, bu eşsiz mirası koruyarak ve geliştirerek, gelecek nesillere aktaracağına olan inancımı yinelemek istiyorum. Millet olarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, hep birlikte, daha aydınlık ve müreffeh bir Türkiye'nin temellerini atmaya devam edeceğiz. Ülkemizin gelişmesini istemeyen olumsuz güçlere karşı sergilediğimiz kararlı duruş, güçlü bir yanıt olmaya devam edecektir.

Bu önemli günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu toprakları vatan kılmak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, millet olarak bir arada, kardeşçe nice yüzyıllara ulaşmayı diliyor; tüm vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi iletiyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum!”