USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
22 Nisan 2022 | 15:25
Son Güncelleme:

Vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, 23 Nisan 1920 tarihinin milletimizin yeniden şahlanışı olduğunu vurgulayan Başkan Gündoğdu mesajında şunları kaydetti:

İhtişamlı bir hürriyet mücadelesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği göstermiştir.

Bugün de, tıpkı bir asır önce olduğu gibi, vatanına, bayrağına, demokrasisine, inancına ve değerlerine sahip çıkan, şartlar ne olursa olsun son karar verenin millet olduğuna inanan bir iradedeyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve şanlı milletimiz, aynı iradeyi 15 Temmuz gecesinde de göstermiş, milletin emanetine sahip çıkmış ve kuruluşundaki yüksek ruha hala sahip olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu sevginin en büyük nişanesidir. 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadeleye emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.