USD 32,52
EUR 34,86
ALTIN 2.444,90
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

BAŞKAN GÜNDOĞDU'DAN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ MESAJI

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 24. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gündoğdu, mesajında depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andı ve olası depremlere karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.

BAŞKAN GÜNDOĞDU'DAN 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ MESAJI
17 Ağustos 2023 | 14:22
Son Güncelleme:

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 1999 yılında meydana gelen ve Sakarya’nın da derinden etkilendiği Marmara depreminin acısının hala taze olduğunu belirtti. Depremin ardından Sakarya'da yapılan yenilikler ve değişikliklerin önemine de değinen Başkan Gündoğdu, "17 Ağustos Depremi’nde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Geçen yıllar, kayıplarımızı unutturmadı ve unutturmayacak. Ancak, şehrimizin bu süre zarfında ne kadar ilerlediğini görmek gurur verici." dedi.

Belediye olarak, böylesi felaketlerin tekrar yaşanmaması için alınması gereken önlemleri ciddiyetle ele aldıklarını ifade eden Başkan Gündoğdu, “Yaşanan bu büyük acıları bir daha görmemek için alacağımız tedbirlerle sağlıklı yaşam alanları oluşturuyoruz. Depremin değil, alınmayan önlemlerin acılar yaşattığını biliyoruz. Bu nedenle depreme dayanıklı yapılar, yerleşim alanlarının oluşturulması ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi konularında kararlıyız." şeklinde konuştu.

Başkan Gündoğdu, Türkiye'nin bulunduğu coğrafya gereği deprem gerçeğiyle iç içe olduğunu hatırlatarak “bu gerçekle yola çıkarak deprem ve diğer felaketlerde mal ve can kaybının yaşanmaması için yasal mevzuatların bizlere verdiği tüm yetkileri uygulamakta kararlıyız. Depremin değil, alınmayan önlemlerin büyük acılar yaşattığı ortadadır. Bir daha bu büyük acıları yaşamamak adına yaşadıklarımızı unutmadan sağlıklı yaşam mekânları oluşturma çabalarımız devam etmektedir. Depreminin 24. yıl dönümünde, ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni eder, depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim." diyerek mesajını sonlandırdı.