USD 32,39
EUR 35,01
ALTIN 2.325,72
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan Gündoğdu: Türkün temel karakteristiğidir bağımsızlık ve istiklal aşkı…

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu; Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gündoğdu: Türkün temel karakteristiğidir bağımsızlık ve istiklal aşkı…
21 Haziran 2022 | 10:29
Son Güncelleme:

Başkan Gündoğdu mesajında şunları kaydetti:

Yüz yıl önce tam da bugünlerde, devrilmez denilen altı yüz yıllık koca çınar Osmanlı İmparatorluğu’nun nihayete erdiği; bütün Anadolu şehirleri gibi işgale ve talana uğramış şehrimizin, bu zulmetten kurtuluşunu, yüzüncü yılında unutmuyor; bu kurtuluşun önderi olmuş ölümsüz kahramanlarımızı hatırlıyor ve onların aziz hatıratları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Böylesine müstesna zamanlarda tarihte neler yaşadığımızı tekrar tekrar gözden geçirmek suretiyle hangi hengâmelerden geçerek bugünlere nasıl geldiğimizi asla unutmamalıyız. Bugünkü özgür yaşamımızı ve vatanımızı borçlu olduğumuz bu aziz hatıratımızı ve bu hatıratımızın ölümsüz kahramanlarını her daim hatırlamak, yaşamak ve yaşatmak her birimiz için elzem ve kutsal bir görevdir.

Geçmişte, başta Halit Molla olmak üzere bütün kahramanlarımız, onca açlığa, yokluğa ve sefalete rağmen bu topraklarda bayrak inmez, ezan dinmez dediler. Bugünde yarında ve her zaman da olmaya devam edecektir.

Evet, bin yıldır Anadolu’yu ebedi vatanımız kılmak için bu toprakları kanlarıyla yoğuran kahramanlar silsilesine katılan aziz şehitlerimizi rahmet minnet ile anıyorum. Ruhları şad olsun.

Tek bir damlası bile boşa akmayan bu kanları vatan topraklarına vurduğumuz yeni istiklal mühürleri olarak görüyoruz.

Türkün temel karakteristiğidir bağımsızlık ve istiklal aşkı… bu karakter ve bu aşktır Bundan tam 101 yıl önce Halit Molla ve silah arkadaşları 1921’in 20 Haziranında Seyifler’de başlayan çatışmalar ile sırasıyla Ferizli, Söğütlü, Çamyolu, Dağdibi, Tekeler ve akşam saatlerine doğru da Adapazarı’nı Yunan Ordusundan, Rum çetelerinden temizleyerek düşmanı şehrimizden söküp atmış; 21 Haziran sabahı, daha önce işgal güçleri tarafından susturulan ezan, bir daha susmamak üzere Orhan Camii’nin minaresinden bizzat Halit Molla tarafından okumuştur.

Bizler, inanç ve irade sahibi kahramanlarımızın yokluk ve her türlü imkânsızlık içinde ortaya koydukları bu kutsal mücadeleyi anlamalı ve emanetlerine layık olmalıyız. Ferizli halkı olarak bir kez daha başta Halit Molla ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahramanlarımızı anıyor; aziz hatıratları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ne mutlu bizlere ki böyle şanlı bir tarihe ve onun ölümsüz kahramanlarına sahip bir milletiz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 101. yıldönümünde İstiklal ve İstikbalimiz için mücadele eden, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan Halit Molla ve Silah Arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum.