USD 32,45
EUR 34,48
ALTIN 2.468,29
BIST100 9.560
İHBAR hattı 0552 642 79 79

BAŞKAN GÜNDOĞDU: KADINLAR EN DEĞERLİ VARLIKLARDIR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, kadın ve erkek, birbirlerini destekleyen ve tamamlayan bireyler olarak beraberce daha huzurlu bir hayatı inşa edeceklerdir, dedi.

BAŞKAN GÜNDOĞDU: KADINLAR EN DEĞERLİ VARLIKLARDIR
08 Mart 2023 | 11:37
Son Güncelleme:

Başkan Gündoğdu; kadınların, hayatın her anında yaşama yön veren, bizleri dünyaya getiren, yetiştiren, eğiten, sevgi dolu yürekleriyle bir an olsun bile yalnız bırakmayan en değerli varlıklar olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

Ülkemize hizmetleriyle değer katan, eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan, iş dünyasına kadar her alanda kadınlarımızın söz sahibi olmaları, sorunlarını dile getirebilmeleri, çözüm önerileriyle rehber olmaları ve öncül rol üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) insanlığın ufkunu aydınlatan evrensel mesajlarını bütün yeryüzüne ilan ettiği veda hutbesinde, kadınların haklarını gözetmeyi, bu hususta Allah’tan sakınmayı, kadın ve erkeklerin birbirlerinin hukukuna riayet etmelerini Müslümanlara bir sorumluluk olarak yüklemiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın haklarına verdiği önem kadınlarımızın omuzlarındaki yükün hafiflemesinde büyük bir etken olmuştur. Kadına yönelik ayrımcılıkla mücadelede kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmek adına 20 yılda büyük devrimler yapılmıştır. Kadına yönelik pozitif ayrımcılığı önceleyen politikalarla bugün siyasette, bürokraside, kamuda, iş dünyasında yer alan kadın sayısı Cumhuriyet tarihinin en üst seviyelerine ulaşmıştır. Kadınlarımızın toplumsal hayatta görünürlüğü artmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal ve istikbal uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna, milletinin bekası uğruna şehadet şerbeti içen şehit analarımız ve şehit eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.