USD 32,47
EUR 34,85
ALTIN 2.420,03
BIST100 10.046
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Başkan Altuğ: Sakarya’da 10 bin yapı riskli

SATSO (Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası) Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı Meclis Başkanı Erdem Ercan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Sakarya’nın deprem hazırlığına değinen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Şehirdeki yapılar için envanter çalışması konusunda harekete geçildiği, bu çalışmaların yüzde 90’ının tamamlanmış olduğu bilgisini aldık” dedi.

Başkan Altuğ: Sakarya’da 10 bin yapı riskli
29 Mart 2023 | 17:03
Son Güncelleme:

HABERFOKUS / DUYGU ALAZ

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan Başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen mart ayı olağan meclis toplantısında deprem ve diğer afetlere hazırlık konusunda Sakarya’nın durumu, kentsel dönüşüm, tarım arazileri ve hasarlı yapı stoğu gibi konular başta olmak üzere gündeme ve sektörlere ilişkin açıklamalarda bulunarak görüşlerini bildirdiler.

“10 bin civarında yapı risk oluşturuyor”

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sakarya olarak deprem kuşağında olduğumuz gerçeğini yaşanan bu felaketle tekrar acı bir şekilde hatırladık. Hazırlık konusundaki yetersizliğimizi de görerek hızlı bir şekilde aksiyon almamız gerektiğinin farkına vardık. İlgili komitemizin Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Belediye Başkanımızın verdiği bilgiye istinaden şehirdeki yapılar için envanter çalışması konusunda harekete geçildiği, bu çalışmaların yüzde 90’ının tamamlanmış olduğu, tamamlananlar arasında 10 bin civarında yapının risk oluşturacak nitelikte olduğu bilgisini aldık. Ancak yapılan çalışma sonuçlarının bir an evvel kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Buna karşılık yapılması gerekenleri önceliklendirmeliyiz.

“Deprem anında kesilen iletişime uygun program yapmalıyız”

Örneğin yaşanan depremde gördük ki, deprem anında ulaşım ve iletişimin kesilmemesi önemli. Buna uygun bir program yapmalıyız. Ve her şeyden önemlisi tüm bunları bir an evvel yapmalıyız. Bahane üretecek zamanımız olmadığını biliyoruz.” İfadelerine yer verdi.