“Yenikent Sakarya’nın en gözde bölgesi”
Başkan Alemdar, “Camili’yi ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek adına adımlar atıyoruz. Yenikent bölgesi toprak yapısı, sağlamlığı ve yeşiliyle Sakarya’nın en gözde bölgesi. Sakarya’nın bir gerçeği var o da deprem. Planlamamızı yaparken bunlara dikkat ediyoruz. Devlet yatırımlarının bu bölgede yoğunlaşması buranın gelecek vaat ediyor olmasından kaynaklı” dedi.
Metrobüs çalışmaları devam ediyor
Toplantıda Yenikent Bölgesi ve şehirdeki yürütülen ulaşım çalışmalarından bahseden Başkan Alemdar, “Hedefimiz Metrobüs Hattımızı, Yazlık Kavşağı Camili Valilik Kavşağı’na kadar süratle bitirmek. Sonra da Gar Meydanı’na ulaştırmak. Metrobüs Hattı’nı da sonrasında hızlı bir şekilde Şehir Hastanesi’ne ulaştırmayı hedefliyoruz. Altyapısını inşa ettiğimiz metrobüs hattını son aşamada ise Raylı Sistem için kullanarak bölgede ulaşım alanında adeta tarihi bir süreç başlatacağız.” ifadelerini kullandı.
Sokak hayvanları sorununu gündemden çıkaracağız
Mahalle sakinlerinin sokak hayvanları sorununa cevap veren Başkan Alemdar, “Sakarya’ya kazandıracağımız Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Kampüsü ile Türkiye’ye örnek bir barınak inşa edeceğiz. Sokak hayvanları sorununu haziran ayı itibari ile Sakarya’nın gündeminden çıkaracağız. İhalesini tamamladık, çalışmalar başladı” şeklinde konuştu.
Katılımcı belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz
Başkan Alemdar sözlerini şöyle tamamladı: “Biz hepimiz birbirimizi biliriz. El ele vermek zorundayız. Bizler bu şehre katkı sağlamak için bir ve beraber olmalıyız. Bu ülkeyi, şehri düşünen her vatandaşımız bizim mesai arkadaşımız gibidir. Mutlaka görmediklerimizi bize iletin. Bizde çözüme kavuşturalım. Katılımcı belediyeciliğe büyük önem veriyoruz. Vatandaşlarımızla her fırsatta bir araya geliyoruz, talepleri dinliyor ve çözüm odaklı adımlar atıyoruz. Yaptığımız yatırımlara bu doğrultuda yön veriyoruz.”