Başkan Alemdar, AKM ve Tarihi Kuyudibi Konağı’nı Yerinde İnceledi
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yenileme ve restorasyon çalışmaları devam eden AKM ve Tarihi Kuyudibi Konak’ta incelemelerde bulundu. Başkan Alemdar, her iki yapının kısa sürede hizmete açılarak kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağını açıkladı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) ve Tarihi Kuyudibi Konak’ta yürütülen yenileme ve restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Başkan Yusuf Alemdar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu’dan çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı.
AKM’de uzun süredir bakım görmeyen salonlarda söküm ve yenileme çalışmaları sürüyor. Baştan aşağı yenilenecek merkezin modern tasarımında akustik, ses ve ışık sistemleri güncellenecek, iki farklı tiyatro salonu hizmete sunulacak. Ayrıca gençlerin ders çalışabileceği ve ailelerin vakit geçirebileceği geniş fuaye alanları da oluşturulacak.
Tarihi Kuyudibi Konak’ta ise 100 yılı aşkın süredir ayakta olan yapı, aslına uygun şekilde restore ediliyor. Tamamen ahşap yapı teknikleriyle yürütülen restorasyonun ardından konak, özel işçilik ve çevre düzenlemesiyle kültür sanat etkinlikleri için hizmete açılacak.
Başkan Alemdar, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, “Kültür ve sanatı geleceğe taşıyacak iki önemli projeyi hayata geçiriyoruz. AKM’de tiyatro, konferans ve etkinlik salonlarını modern sistemlerle donatıyoruz. Tarihi Kuyudibi Konağımız ise şehrimizin kültürel hafızasını yaşatacak. Geçmişi koruyarak geleceğe yön veriyoruz” dedi.
İncelemelere Sakarya Mahallesi Muhtarı Abdullah Akyol ve Tuzla Mahallesi Muhtarı Musa Azaklı da eşlik etti. Başkan Alemdar, incelemelerin ardından Kuyudibi bölgesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.