USD 32,38
EUR 35,03
ALTIN 2.326,89
BIST100 9.138
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Midilli nerede, hangi ülkede?

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinde adı geçen Midilli Adası'nın nerede, hangi ülkede olduğu izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Midilli nerede, hangi ülkede? Detaylar haberimizde...

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Midilli nerede, hangi ülkede?
28 Ocak 2022 | 09:01
Son Güncelleme:

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde bahsedilen Midilli Adası, Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adasıdır.

Yunanistan'ın ana karasından çok Türkiye'nin Burhaniye ile Ayvalık ilçelerine yakın olan ada, Eğriboz ve Girit’ten sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adasıdır. Başkenti Mytilene'dir. Ünlü Yunan şairleri Sappho ve Alcaeus’un memleketidir.

Ada, 2 büyük körfez; Yera (Geras) ve Kalonya (Kallonis) körfezleri ile çok sayıda koylara ve burunlara sahiptir. Adanın en önemli ovaları Kalonya (Kalloni), Ippion, Perama ve Herse (Eressos) ovalarıdır. En yüksek dağlar ise Olymbos, Lepetimnos ve Psilokoudouno dağlarıdır.

Ada zeytin ağacı yönünden zengin olması ile birlikte çam, köknar, çınar, kestane, kayın ağaçları ile de bezenmiştir. Adanın batı kesimi çorak, doğu kesimi ise zeytinlik ve çamlıktır.