Bakanlık Dijital Güvenlik İçin Harekete Geçti: Ebeveynlere Takip Uygulaması Geliyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların dijital güvenliği için yeni bir uygulama geliştirdiklerini açıkladı. Ebeveynlerin çocuklarının dijital ortamdaki davranışlarını takip edebileceği, ekran sürelerini kontrol edebileceği bu uygulama, ilgili bakanlıkların iş birliğiyle hayata geçirilecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “Ebeveynlik Zirvesi”ne katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasında dijitalleşmenin aile yapısı üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Bakan Göktaş, çocuklarla yüz yüze iletişimin azaldığını, ekranların anne-baba ilgisinin yerini almaya başladığını belirtti. “Her çocuk anlaşılmak, dinlenmek, değer görmek ister. Ve bu ihtiyaç sadece sözle değil, bakışla, dokunuşla, sabırla karşılanır” diyerek aile içi bağların önemini vurguladı.

“Bir Ekran, Bir Annenin Şefkatinin Yerini Tutamaz”
Dijital dünyanın çocuklar üzerindeki etkilerine değinen Göktaş, “Çocuklarımızın merakla girdikleri dijital dünya, zihinlerinde ve ruhlarında iz bırakıyor. Bu izler ekranın parıltısında, oyun karakterinin şiddetinde ya da bir sosyal medya yorumunun dilinde saklı” dedi.