USD 32,36
EUR 34,74
ALTIN 2.393,10
BIST100 10.209
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bakan Soylu Açıkladı: Genelge Anayasa'ya Aykırı Değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu Açıkladı: Genelge Anayasa'ya Aykırı Değil
02 Mayıs 2021 | 00:11
Son Güncelleme:

Emniyet Genelgesi Anayasa Aykırı Değil

Emniyet Genel Müdürlüğü, güvenlik güçlerinin görevi başında ses ve görüntü kaydına alınmasını yasaklayan ve bu fiillere yeltenen şahıslar hakkında işlem yapılıp adli sürecin başlatılması konusunu içeren bir genelge yayınladı. Genelge, tartışmalara konu olurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında genelgeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Genelgenin Anayasa’ya aykırı olmadığının altını çizen Bakan Soylu, “Anayasa'nın 27. maddesi çok açık ve nettir. Türkiye'de son yıllarda başka bir gelişme daha var. Her çıkardığımız kanunu, yaptığımız bütün işlemleri Türkiye'de son yıllarda kabul edilen bir unsur üzerinden yapıyoruz. Kişisel verileri koruma kurulu var. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden hukukçular, çıksınlar konuşsunlar. Kesinlikle öyle bir şey söz konusu. Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil.” şeklinde konuştu.

Vaka Sayısı Süreç Sonunda 5 Binin Altına Düşecek

Katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulunan Soylu, günlük vaka sayısının tam kapanma süreci sonunda 5 binin altına inmesini beklediklerini de söyledi.

E-Başvuru Kolaylığı

İçişleri Bakanı Soylu, tam kapanma uygulamasında çeşitli vesilelerle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan vatandaşların kaymakamlıklara gitmeden, e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirdikleri e-Başvuru ile izin belgelerini alabildiklerini ve bu uygulamanın pazar gecesine kadar süreceğini belirtti.

Sağlıkçı ve Hayvanseverlere Kolaylık

Vatandaşların güvenliği için canla başla mücadele ettiklerini vurgulayan Bakan Soylu CNN Türk yayınındaki konuşmasında, sağlık çalışanlarının herhangi bir ek belgeye gerek olmadan, sağlıkçı kartlarını göstererek polis noktalarından geçebileceğini belirtti. Bakan Soylu, buna ek olarak; hayvan beslemeye gideceğini söyleyip, aracında bu eylem için gerekli malzemelerin varlığını kanıtlayan kişilerden de herhangi bir belge ibrazı istenmeyeceği bilgisini verdi.

Konular: Süleyman Soylu