USD 32,31
EUR 34,85
ALTIN 2.391,40
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bakan Kacır TURKSAT-6A'nın uzaya fırlatılacağı tarihi açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TURKSAT-6A'nın uzaya fırlatılış tarihine ilişkin, "2024 Mart'ta TURKSAT-6A'yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndermeyi inşallah Allah nasip edecek" dedi.

Bakan Kacır TURKSAT-6A'nın uzaya fırlatılacağı tarihi açıkladı
24 Temmuz 2023 | 14:23
Son Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'ın 60'ıncı kuruluş yıl dönümünde konuştu. Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılacağı tarihi açıklayan Bakan Kacır, "Proaktif yaklaşımla geleceği şekillendirecek öncül yaklaşımlara daha fazla kaynak aktaracağız" ifadesini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamada "2024 Mart’ta Türksat 6A’yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndermeyi inşallah Allah nasip edecek." diye konuştu

TÜRKSAT 6A, TÜRKİYE'NİN İLK YERLİ HABERLEŞME UYDUSU
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamada bilimi toplumun her kesimine ulaştırmak ve bilimsel farkındalığı artırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bilim merkezleri, dene yaplar ve TEKNOFEST gibi organizasyonlarla bu hedefe ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bakan Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen çalışmaların önemine de değindi. TÜBİTAK'ın sadece bilimi desteklemekle kalmayıp, araştırma merkezleri ve enstitüleriyle de Türkiye'nin 100 yıllık hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ettiğini ifade etti.

Açıklamasında stratejik alanlara da değinen Bakan Kacır, deprem araştırmaları, kimyasal ve biyolojik savunma, bitkisel kaynaklardan değerli kimyasallar gibi önemli konularda hız kazandıracaklarını belirtti.

Geleceği şekillendirecek öncül yaklaşımlara daha fazla kaynak aktaracaklarını ve 2024 Mart'ında Türksat 6A'yı İMECE gibi başarıyla uzaya göndermeyi umut ettiklerini dile getiren Bakan Kacır, bu hedeflere ulaşmak için proaktif bir yaklaşım benimsediklerini vurguladı.

Bakan Kacır, sözlerini tamamlarken "İnşallah Allah nasip edecek" diyerek Türksat 6A uydusunun başarılı bir şekilde uzaya gönderilmesini diledi. Bu tür çalışmaların Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik gelişimine büyük katkılar sağlayacağına vurgu yaptı.