USD 32,59
EUR 34,80
ALTIN 2.508,67
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bahçeli'den provokasyonlara karşı sert çıkış!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yurt genelinde söndürülmeye çalışılan yangınlarla ilgili açıklamada bulundu. Bahçeli, yangından siyasi rant elde etmeye çalışılmasına tepki gösterdi. Bahçeli, yangına karşı her noktada etkili mücadele olduğunu belirtti.

Bahçeli'den provokasyonlara karşı sert çıkış! - Sayfa 1

MHP lideri Bahçeli, orman yangınlarıyla ilgili olarak yazılı açıklamasında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Orman yangınlarını siyasi ranta çevirmek isteyenler derin bir gaflet içinde. Bu namert, nankör siyaset anlayışı zillete düşen muhalefet partileri açısından utanç verici. Bakanlarımız afet bölgelerinde canla başla çalışmaktadır." dedi. 

MHP lideri Bahçeli'nin yazılı açıklaması şöyle:

Türkiye'miz farklı boyutlarda yaşanan, bunun yanında eşzamanlı olarak ortaya çıkıp yaygınlaşan ağır ve çetin sorunlara doğrudan maruz, direkt muhataptır.

Doğal afetlerin biri sonlanırken diğeri başlamaktadır.

Bahçeli'den provokasyonlara karşı sert çıkış! - Sayfa 2

Artvin, Düzce, Van ve Rize'de aşırı yağışların neden olduğu sel ve heyelanların yaraları henüz sarılmadan, bu defada ülkemizin pek çok yerinde peş peşe orman yangınları çıkmıştır.

28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde dört ayrı noktada başlayan, ardından yaklaşık 30 ilimizde vasat bulan orman yangınları milletimizi derinden üzmüştür.

Bahçeli'den provokasyonlara karşı sert çıkış! - Sayfa 3

Bundan mülhem 8 insanımız hayatını kaybetmiş, binlerce hektarlık orman alanı içindeki orman canlılarıyla birlikte yanmıştır.

Marmaris yangınıyla mücadele edenlere motosikletiyle su taşıyan 25 yaşındaki Şahin Akdemir evladımızın alevler içinde kalarak hayata veda etmesi bir başka acı olarak yüreğimize kazınmıştır.

62 yerleşim yerinin ve 26 bin vatandaşımızın tahliyesi sağlanmıştır.

Bahçeli'den provokasyonlara karşı sert çıkış! - Sayfa 4

Bu kapsamda Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye afet bölgesi ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün imkanları harekete geçirilmiş, yangına her saha ve muhitte fedakarlıkla karşı konulmuştur.

Böylesi dönemlerde milli birlik ve yardımlaşma duygumuzun canlı tutulması, aklıselim ve kalbi selim bir tutumla felakete direnç gösterilmesi tarifsiz önemdedir.

CHP ve İP Genel Başkanlarının açıklamaları ne vatan ne millet sevgisiyle ne de siyasi etik ve erdemle bağdaşmayacak kadar ayıplı ve hastalıklıdır.

Türkiye'nin zor günlerinde yangından nemalanma rekabetine tevessül etmek, bununla da yetinmeyerek iktidara muhalefet ediyorum derken felaketle kol kola girmek namertliktir.