USD 32,20
EUR 35,01
ALTIN 2.500,70
BIST100 10.644
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Bahçeli’den flaş açıklamalar

Ankara Spor Salonu’nda yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Kurul Toplantısında açıklamalar yapan Genel Başkanı Devlet Bahçeli “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” dedi.

Bahçeli’den flaş açıklamalar
18 Mart 2021 | 09:00
Son Güncelleme:

Kongrede açıklamalarda bulunan Bahçeli konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"TÜRKİYE'NİN KARŞISINDA HİZALANMAK MUHALEFET DEĞİLDİR"

Biz yürüdükçe millet yürüyecek, tarih dile gelecek, destanlar söylenecek, Türkiye yükseldikçe yükselecek. Yürüyüşümüzden ürkenler var. Varlığımızdan ürperenler var. Hepsini biliyoruz. Türkiye'yi tuzağa düşürmek için çırpınan çevreleri ibretle takip ediyorsunuz. Geceleri hesap, gündüzleri hüsran, gelecekleri heyula ne kadar münafık varsa alayı bir olmuş, Türkiye'nin ayağından çekiştiriyor. Türkiye'nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Devletin bölünmez bütünlüğüne saldırının adı özgürlük değildir. Üniter devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, bölücü vekillerin fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek, siyaset değildir, adamlık değildir” dedi.

"CHP 5'İNCİ KOL FAALİYETİDİR"

HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır, CHP beşinci kol faaliyetidir, İYİ Parti, Türkiye'nin kötülüğüne hizmetkarlık yapan uzaktan kumanda ile kontrol edilen melanet bir projedir. İP'in başkanı Cumhur İttifakı için etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin proje bazlı ittifak olduğunu açık açık itiraf etmiştir. Bu neyin projesidir, hazırlayanlar kimlerdir? Doğrudur, Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir. Zalimlere, terör örgütlerine, ekonomik tetikçilere karşı tek ses, tek nefes, tek bilek, tek yürekle duruş gösteren cumhurun köküdür. Cumhur İttifakı'nı arayan Pensilvanya'da, Kandil'de değil, başkent Ankara'da dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır.

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ SAYIN MUHTEREM RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o isim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu vesile ile sayın Cumhurbaşkanına, AK Partili kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Bizim ittifakımız, ihanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de can ve mal güvenliği yok derken, 10 milyon işsiz olduğunu söyleyerek halt etmiştir. Her muhtarlığa özel kalem müdür atanırsa işsizliğin sona ereceğini cahilce müjdelemiş. CHP Genel Başkanı, tarlayı bilmez, traktöre binmez, çiftçimizi konuşur. Bakkala girmez, marangozu tanımaz, esnafımızı konuşur. Memurlarımızdan ve işçilerimizden bahseder, sıra CHP'ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamaktan utanmaz.

"SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK"

Zilletin aşısı 2023 yılının haziran ayında demokratik vasılalarla yapılacak. Bu aşı zillete zehir olarak yansıyacaktır. Milletin üstünde bir güç ve mercii yoktur. Erken seçim diye tutturanlar, iyi bilsinler ki, seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. İstikbale Cumhur İttifakı ile ulaşılacaktır.

'İSTİKLAL İÇİN BİRLİK İSTİKBAL İÇİN DİRLİK'

Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Kurultayında kullanılacak slogan açıklandı. Buna göre; 13. Olağan Kurultayın sloganı "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak" olarak belirlendi.

YÜZDE 40 DEĞİŞİKLİK BEKLENTİSİ

MHP kurultayı öncesi gelen son dakika bilgilerine göre; parti yönetiminde yüzde 40 oranında değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

Bahçeli'nin kurultayda iç ve dış politika konularına değinip Cumhur İttifakı vurgusu yapması bekleniyor. 24 yıldır MHP Genel Başkanlığı görevini yürüten Bahçeli, delegelerden 9. kez vize isteyecek. Türk bayraklarıyla donatılacak salonda kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş ile Bahçeli'nin posterleri asılacak. Salona parti yöneticileri, basın mensupları, delegeler ve milletvekilleri dışında kimse alınmayacak. Kurultayda slogan da atılmayacağı belirtilirken CHP. İYİ Parti ve HDP’ye ise davet gönderilmediği bilgisi verildi.