Bahçeli’den CHP’ye Ve Barış Sürecine Dair Dikkat Çeken Açıklamalar
Bahçeli, CHP’nin mahkeme kararlarını tanımama tavrını eleştirirken, terörsüz Türkiye sürecine destek verdiklerini, Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini, Erdoğan’ın 2028’de de aday olması durumunda destekleyeceklerini söyledi. Bahçeli, Öcalan’ın kararlarının uygulanması gerektiğini de vurguladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sabah gazetesine verdiği röportajda, CHP yönetiminin mahkeme kararlarına yönelik tutumunu eleştirirken, “terörsüz Türkiye” süreci, İmamoğlu soruşturması, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkileri ve sosyal medya konusundaki görüşlerini paylaştı.
"Terörsüz Türkiye süreci başarılı şekilde sonuçlanacak"
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve ilgili bakanların sürece hassasiyetle yaklaştığını belirterek, Meclis’te oluşturulan 51 kişilik heyetin çalışmalarına dikkat çekti. Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin katılımını “sağlıklı adımlar” olarak nitelendiren Bahçeli, mutabakata varılan hususların Meclis’te yasalaşmasıyla sürecin başarıyla tamamlanacağına inandığını söyledi.
"Oy kaybı kaygımız olmadı"
MHP’nin barış sürecinde oy kaygısı taşımadığını vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılışındaki çağrısına atıfta bulunarak, Cumhur İttifakı’nın gereği olarak DEM Parti’ye gidip iyi niyet dileklerini ilettiğini anlattı.
İmamoğlu ve belediye başkanları soruşturması
Belediye başkanları hakkındaki soruşturmaların hızla sonuçlanması gerektiğini belirten Bahçeli, “Haklı olanlar beraat etmeli, suçlular ise cezasını almalıdır” dedi.
CHP’ye eleştiri
CHP yönetiminin “mahkeme kararını tanımıyoruz” açıklamasını yanlış bulduğunu söyleyen Bahçeli, “Hukuka saygı duymak gerekir. Mahkeme bir karar verdiyse, gereğini yapmalılar” ifadelerini kullandı.
"Özel’in psikolojisini iyi görmedim"
CHP lideri Özgür Özel hakkında da konuşan Bahçeli, “Çok sert konuşuyor, farklı kavramlar kullanıyor. Bu durum hareketlerine ve yüzüne yansıyor. Daha sakin olmalı” dedi.
"İYİ Parti ile ittifak yok"
İYİ Parti’nin süreçteki söylemlerini dikkate almadıklarını belirten Bahçeli, yeniden bir ittifak ihtimalinin olmadığını, Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini vurguladı.
Erdoğan’a tam destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “dostluktan ziyade makama saygı gösterdiklerini” belirten Bahçeli, 2028’de de Erdoğan’ın aday olması halinde MHP’nin tam destek vereceğini söyledi.
Öcalan ve barış süreci
Bahçeli, Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı açıklamaya işaret ederek, “PKK feshedildi, silahlar bırakıldı. Öcalan’a tabi olmak zorundalar. Biz de alınan kararların uygulanması noktasında kararlıyız” ifadelerini kullandı.