USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ NASIL GÜÇLENDİRİRİZ?

Grip gibi salgın hastalıkların arttığı bu aylarda bağışıklık sisteminizi güçlendirmek hastalıklara karşı koruyucu olabilir. Peki, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için neler yapabiliriz?

Bağışıklık sistemi vücudumuzun savunma sistemidir. Vücudumuza dışarıdan giren zararlı mikroorganizmalarla savaşır ve bizi hastalıklara karşı korur. Biz fark etmesek de gün içinde bağışıklık sistemimiz durmadan çalışır. Ancak bazı durumlarda bizim desteğimize ihtiyaç duyabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak hastalıklara yakalanma riskini düşürür. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için neler yapabiliriz, hep birlikte inceleyelim…

PROBİYOTİK

Probiyotik Desteği Önemli Probiyotik bakterileri artık hepimiz sıkça duyuyoruz. Vücudumuzu zararlı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan bu dost bakteriler bağışıklığı da güçlendiriyor. Özellikle vücut direncinin kırıldığı mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek adına probiyotik içeren besinlerin tüketimi önem kazanıyor. Doğal olarak fermente edilmiş süt ve süt ürünlerinde veya diğer fermente yiyecek ve içeceklerde bulunur, aynı zamanda ‘supleman’ (toz ve tablet) olarak kullanılır. Yoğurt, kefir, lahana turşusu diyetinize rahatlıkla ekleyebileceğiniz probiyotiklerdendir.

KIRMIZI SEBZE VE MEYVELER:

Pancar, nar, çilek ve siyah üzüm gibi meyveler vücut hücrelerini hasardan koruyan antosiyanin içeriği ile bağışıklığa destek olmaktadır

KÜKÜRTLÜ SEBZELER:

Brokoli, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, pazı, turp çeşitleri, şalgam, soğan, sarımsak gibi sebzeler içerdikleri sülforafan adlı fitokimyasal sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici, enfeksiyonlardan koruyucu etki oluşturmaktadır. Turp, soğan, sarımsak ve brokoliyi salatalarınıza bolca ekleyebilirsiniz.

BALIK:

Omega 3 yağ asidi ve selenyum içeriği ile bağışıklığı güçlendirir. Sardalya, hamsi, uskumru, somon ve kalkan gibi deniz balıkları omega-3 açısından zengin balıklardır.
Haftada 2-3 kere en az 200 gram olacak şekilde taze deniz balığını sofralarınızda bulundurmaya özen göstermekte yarar var.

PROPOLIS VE BAL

Bal arısı kovanından elde edilen propolisin aktif bir bileşeni olan kafeik asit fenetil ester çok güçlü bir bağışıklık sistemi düzenleyicisidir. Bal, vücudun, enfeksiyonlara karşı direncini artırmaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlayan en önemli doğal besinlerden biridir.

BAHARATLAR:

Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık hücrelerine destek oluşturabilmektedir. Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan tarçın, karanfil, fesleğen, kimyon, kuru kekik, kuru nane, kişniş, biberiye, sarımsak, karabiber ve zerdeçal vücuttaki iltihabi olayları önleyici ve toksinlerden arındırıcı etkiye sahiptir.

SU:

Günde en az 12 bardak su tüketerek hastalığın olumsuz etkilerinden korunabilirsiniz. Bununla beraber, ıhlamur, adaçayı gibi bitki çaylarını karabiber, karanfil ve zencefil ile demleyip tüketmeniz bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirici etki gösterecektir.

BETA GLUKAN:

Suda çözünebilir bir lif olan beta glukan; buğday, bakteri, maya, algler ve mantarlardan elde edilen bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir maddedir. Beta-glukanlar genel olarak tam tahılların kepeğinde, en yüksek miktar olarak yulaf ve arpalarda bulunur.

Çinko, selenyum ve magnezyum içeriği yüksek olan ceviz, badem ve fındık gibi kuru yemişler de mevsimsel grip olarak adlandırdığımız bu virüsten korunmanızda etkili olacaktırlar.

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ ALTIN SÜT!!!

Sizlere kendimde severek tükettiğim yurtdışında ‘‘golden milk’’ olarak bilinen rengini ana malzemesi olan zerdeçaldan alan bağışıklık güçlendirici ‘‘altın sütü’ ’paylaşacağım.

1 bardak süt

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı zencefil

¼ çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

1 tatlı kaşığı bal

Bal hariç tüm malzemeleri cezveye alıp karıştırıp ısıtın, ocaktan alınca balı ekleyin, işte bu kadar! Afiyet olsun.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Tüm Yazılar