USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ayvalık’a yakınlığı ile bilinen Midilli adasına nasıl gidilir? İşte adanın güzellikleri, tarihçesi, gezilecek yerleri

Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına Ege'deki 10 ada için 7 günlük turist vizesi vereceğini açıklamasının ardından vatandaşların gündeminde "Midilli Adası'na nasıl gidilir? Midilli Adası kapıda vize ücreti ne kadar?" soruları yer aldı. İşte detaylar...

Ayvalık’a yakınlığı ile bilinen Midilli adasına nasıl gidilir? İşte adanın güzellikleri, tarihçesi, gezilecek yerleri
08 Aralık 2023 | 11:37
Son Güncelleme:

MİDİLLİ ADASI NEREDE?

Ege Denizi'nde Türkiye kıyılarına oldukça yakın bir konumda bulunan Midilli Adası (Lesvos), sadece Midilli Boğazı ile ayrıldığı bir doğa cennetidir. Adın kökeni, ünlü antik şair Sappho'nun (MÖ 640-MÖ 600) yazdığı şiirlerden gelir. 1630 kilometrekarelik bir yüzölçümüne ve 320 km sahil şeridine sahip olan Midilli, Girit ve Eğriboz'dan sonra Yunanistan'ın en büyük adalarından biridir. Ada, haritası üzerinde net bir şekilde görülen bu özellikleriyle dikkat çeker.

Midilli, 1.632 kilometrekarelik bir alana yayılmış olup, yaklaşık 86.000 nüfusuyla Akdeniz'in sekizinci büyük adasıdır. Mükemmel kalitede zeytinyağı üretimiyle tanınan adada yaklaşık 12 milyon zeytin ağacı bulunmaktadır. Aynı zamanda kaplıcaları, çam ormanları ve zengin kuş yaşamıyla ünlüdür. Midilli Adası, yaklaşık 20 milyon yıl önce volkanik aktivite sonucunda oluşmuştur.

Midilli, adanın başkenti olmanın yanı sıra, Kuzey Ege çevresinin de başkenti ve idari merkezidir. Şehir, Bizans İmparatorluğu'ndan kalma büyük bir kale tarafından hakimiyet altında tutulmaktadır. İnşa tarihi muhtemelen I. Justinianus dönemine kadar uzanan bu kalenin temelini oluşturan eski bir akropol üzerine kurulmuştur. Midilli Arkeoloji Müzesi, adanın bin yıllık tarihine ışık tutan birçok sergiyi ziyaretçilere sunmaktadır.

ADAYA NASIL GİDİLİR?

Midilli'ye ulaşmak için birçok yol vardır. En kısa ve kolayı feribot ile ulaşımdır. Ayvalık ve Midilli arası çok kısa olduğundan dolayı feribot seferleri 45 ila 90 dakika sürer. Bu fark ise deniz otobüsleri ve arabalı feribottan gelir. Deniz otobüs seferleri 45 dakika, araçlı feribot seferleri ise 90 dakika sürmektedir.