USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Av. Dr. Mehmet Sarı: 'CHP puslu havayı sever'

Ana TV ekranlarında her gün saat 17.00’da canlı olarak yayınlanan Gün Sonu programında Safa Polat’ın canlı yayın konuğu AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve TÜRKAD Başkanı Avukat Dr. Mehmet Sarı oldu.

Av. Dr. Mehmet Sarı: 'CHP puslu havayı sever'
06 Ocak 2022 | 18:20
Son Güncelleme:

Programda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in kamuoyunda büyük tepki çeken açıklaması masaya yatırıldı. Özel birkaç gün önce yaptığı açıklamada: “Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi diyanetin işi mi, Milli Eğitimin işi mi? Ortaçağ zihniyetine yönelmenin millete ne faydası var?” açıklamasını yapmıştı.

Programa canlı bağlantıyla katılan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Dr. Mehmet Sarı, Özel’in açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Sarı, canlı yayında: “Anayasamızın 24. Maddesinde Din ve Vicdan Hürriyeti teminat altına alınmıştır, kimse inanç ve kanaat hürriyetini kullanma bakımından hiçbir suretle sorguya çekilemez, kınanamaz. Yine Anayasamızın 24. Maddenin 3. Fıkrasında açık bir şekilde Din ve Ahlak Eğitimi ve öğretimi devletin gözetimi altında yapılacağını açıkça düzenlemiştir” dedi.

CHP ZİHNİYETİ

CHP zihniyetinin alışıla gelmiş, alışkanlık kazanmış millete tepeden bakan, milleti adam etme üzerine kurgulamış olduğu bir bakış açısı olduğunu ifade eden Sarı, “Bu ideolojiyi de olmazsa olmaz diye millete dayatan bir tavrı var. Özgür Özele geldiğimizde o da anladığımız minvalde, siyasal bir baskı aracı olarak yine bir hesaplaşmanın yolu ve yöntemi olarak, bu tür insanların değerleri, inançları üzerinden milletimizin ekseriyetine karşı yapmış olduğu bir saldırı var. Bu faşist uygulamaları biz CHP’nin kodlarında biz biliyoruz. İnsanları ayrıştıran bir siyasetleri vardı. Demokrasi üzerinde de dillerine pelesenk ettikleri bir kelime vardı demokratlık ama nedense CHP’nin bu demokrasi kavramı doğrudan sadece bize demokrasi kavramı. Millete değil.” İfadelerini kullandı.

‘PUSLU HAVAYI KİM SEVER!’

Sarı açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Puslu havaları kim sever bunu milletimiz çok iyi taktir ediyor. Ortada gelişen ülkenin puslu havalarının oluşması için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Çünkü CHP’nin kodlarında Türkiye’nin felaketinden kendilerine her zaman bir gelecek hayali kurmuşlardır. Türkiye batsın, Türkiye yıkılsın, Türkiye kaosa savrulsun buradan milletimize sulh ve selamet gelmez. 84 milyon insanımızın mutluluğu burada değildir.”

‘UCUZ NUMARALARDAN SİNECEĞİNİ Mİ SANIYORLAR’

“Milletin iradesini temsil eden çok güçlü bir siyasal iktidar ve onun bir genel başkanı var. Cumhur İttifakı’nın çok güçlü bir iradesi var. Ben bu açıdan baktığımda Sayın Cumhurbaşkanımızın gerçekten bu tür ucuz yıldırmalardan sineceğini mi sanıyorlar?”