USD 32,57
EUR 34,83
ALTIN 2.432,46
BIST100 9.711
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Atalay'dan 'asgari ücrete ek zam talebi' açıklaması

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete ek zam talebine ilişkin “Şu anda öyle bir zam talebimiz yok. Evvela şu kamu sözleşmesini halledelim. Ondan sonraki ortama bakarız” açıklamasında bulundu.

Atalay'dan 'asgari ücrete ek zam talebi' açıklaması
02 Şubat 2023 | 14:02
Son Güncelleme:

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Asgari ücrete ek zam talebiyle ilgili soruya yanıt veren Atalay, "Şu anda öyle bir zam talebimiz yok. Evvela şu kamu sözleşmesini halledelim. Ondan sonraki ortama bakarız. Biliyorsunuz, biz Asgari Ücret Komisyonu'nda toplantıya katılmadık. Toplantıya da gitmedik" dedi.

"ÖYLE CELEP PAZARLIĞI YAPACAK HALİM YOK"

Asgari ücret belirlenme sürecine ilişkin konuşan Atalay, "Türk-İş bir rakam söyledi. Söylediği rakamın yanında durdu. Bu geçmişte de böyle oldu. Bugün de böyle oldu. Bize bazı sendikalar diyor ki; 'Gitseydin biraz daha yüksek alırdın.' Ama öyle celep pazarlığı yapacak halim yok" ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ, 9 BİN TL TEKLİF ETMİŞTİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği üçüncü toplantının ardından açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9 bin lira olduğunu açıklamıştı. Atalay, 9 bin lira altındaki bir rakamın onaylanması durumunda imza atmayacaklarını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm yurttaşları ilgilendiren yeni asgari net ücret 8 bin 506 lira olarak açıklanmıştı.