USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Atabek’ten Dikbayır’a sert tepki Muhtemelen Hayal Görmektedir’

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Sakarya’da yaptırdığını iddia ettiği ankette, Mansur Yavaş’ın yüzde 70 çıktığı ile ilgili açıklamasına sert tepki gösterdi.

Atabek’ten Dikbayır’a sert tepki Muhtemelen Hayal Görmektedir’
07 Mart 2023 | 18:07
Son Güncelleme:
HaberFokus/ Deniz KELEŞOĞLU

Geçtiğimiz cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamadıklarını ifade ederek 6'lı masadan ayrıldıklarını açıklamıştı. Akşener yaptığı açıklamalarda sert ifadeler kullanarak, aylarca aynı masada oturduğu parti liderlerini hedef almıştı.

Akşener’in bu hareketi ardından kulisler hareketlenmiş aday tartışmalarına girilmişti. Ancak Pazartesi günü Akşener söylediklerini unutarak masaya geri dönmüştü.

Bu süre içerisinde İYİ Partili isimler şimdilerde yeniden masaya oturdukları CHP hakkında çok sert açıklamalar yapmıştı. Bundan biri de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’dı.

Dikbayır Cumartesi gecesi Habertürk’te katıldığı bir TV programında, CHP'nin Sakarya'da yaptırdığı ankette Mansur Yavaş’ın yüzde 70 çıktığı iddiasında bulunmuştu.

Dikbayır, "CHP’nin Sakarya’da yaptırdığı ankette Mansur Yavaş yüzde 70 çıktı. Biz Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını CHP rozeti taşısalar da Millet İttifakı'nın belediye başkanları zannediyorduk. Maalesef değilmiş, olsun” diye konuşmuştu.

ATABEK’TEN O İDDİAYI DEĞERLENDİRDİ

Dikbayır’ın bu iddiasını haberfokus editörüne değerlendiren AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Dikbayır’ın söylemlerinin Sakarya’da karşılığının olmadığını ifade ederek “Dün oturdukları masayı kumar masası, oturdukları kişileri de kişisel menfaat peşinde koşan kişiler olarak nitelendiren ardından da o masaya tekrar oturarak birlik masası, kurtuluş masası olarak nitelendiren kişi ve temsilcilerinin Sakarya’mız ile gerçeklikten kopuk olmaktan bile uzak yalan dolu söylemlerinin milletimizde zerre karşılığı yoktur” dedi.

Dikbayır’ın hayal gördüğünü belirten Atabek, “Sakarya, 16 belediyesi ve bir Büyükşehir’i ile ve 5 milletvekili ile Cumhur ittifakı olarak şehre hizmet etmektedir bu anket sonucu olduğunu söyleyen kişi muhtemelen hayal görmektedir” sözleri ile eleştirdi.