USD 32,38
EUR 34,98
ALTIN 2.326,16
BIST100 9.071
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Atabek SUBÜ öğrenci toplulukları ile buluştu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversitenin öğrenci toplulukları onuruna bir buluşma düzenledi. Buluşmaya AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek de katıldı.

Atabek SUBÜ öğrenci toplulukları ile buluştu - Sayfa 1

SUBÜ Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ile 51 öğrenci topluluğu temsilcisinin yer aldığı buluşmada toplulukların 2022-2023 Akademik Yılı Güz Yarıyılı faaliyetleri, gelecek dönem için planları, hedefleri ve beklentileri konuşuldu.

Atabek SUBÜ öğrenci toplulukları ile buluştu - Sayfa 2

Üniversitenin sosyal yönünün gelişmesinde toplulukların oynadığı rol ele alındı. Atabek daha sonra Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nde Teknofest’e hazırlanan SUBÜ öğrencileriyle bir araya gelerek çalışmalarını inceledi. Son olarak ise SUBÜ Stüdyoları’nı ziyaret etti.

Atabek SUBÜ öğrenci toplulukları ile buluştu - Sayfa 3

Kulüp faaliyetleri hayatımı güzelleştirdi

Üniversite yıllarında kulüp faaliyetlerinde yoğun bir şekilde yer aldığını belirten AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “İnsanın hayatında kulüplerde yaptığı çalışmalar son derece önemli. Sizler de bugünkü çalışmalarınızın meyvelerini ileride bol bol toplayacaksınız. Ben Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İngilizce Fizik Bölümü mezunuyum. Fakat bir hocamın küçük bir tercih hatasıyla Bolu’ya gittim. İdealimdeki bölüm fizik değildi. Puanımın kesilmemesi için kaderime razı geldim. Gördüm ki üniversite hayatı kolay geçmeyecek. Bu hayatı güzelleştirmek istiyordum ve öğrenci kulüpleri karşıma çıktı. Bilimler Topluluğuna yönetim kurulu üyesi olarak girip sonrasında başkan yardımcısı olmuştum. Bir yandan da o dönemler Türkiye’de yasakların çok fazla olduğu yıllardı.

Atabek SUBÜ öğrenci toplulukları ile buluştu - Sayfa 4

Çok rahat konuşamıyor, kendinizi ifade edemiyor, başörtünüzü takamıyordunuz. Farklı dünya görüşüne sahipseniz bunu ortaya koyamıyordunuz. Bunun üzerine Etik Değerler Topluluğu adıyla bir öğrenci kulübü kurduk ve birçok sivil toplum çalışması yaptık. O yıllarda hayata dair bir şeyler söylemenin önemini keşfettim. İyi ki sevmediğim bir bölüme gitmişim ve farklı bir sosyal çalışma alanına yönelmişim” ifadelerini kullandı.