USD 32,47
EUR 34,78
ALTIN 2.441,23
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Asya'da turizm cenneti: Çin

Çin Halk Cumhuriyeti, dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkesi olma özelliği taşıyor. Çin’in, ÇHC’nden önce de yaklaşık dört bin yıl geriye uzanan yazılı bir tarihe sahip. Çin Halk Cumhuriyeti'nin zengin kültürü, tarihi ve turistik yerleri Asya'da bu ülkeyi turizm cenneti haline getirmiş.

Asya'da turizm cenneti: Çin - Sayfa 1

Çin, son yıllarda dünyanın en önemli ekonomik güçlerinden biri haline gelmeye başlamıştır.Çin Halk Cumhuriyeti, hem kültürel hem de coğrafik yönüyle her türlü ilgiyi uyandıran bir turizm cennetidir.

Asya'da turizm cenneti: Çin - Sayfa 2

Kırmızı renkli çatılarıya yüzyıllık tarihe sahip tapınaklar, uçsuz bucaksız çay bahçeleri, dünyanın üçüncü en geniş nehri olan Yangtze Nehri gibi coğrafik zenginlikleri barından Çin, dünyanın her yerinden turist ağırlamaya devam ediyor.

Asya'da turizm cenneti: Çin - Sayfa 3

Pekin’in güneydoğu kesiminde yer alan dini yapılar kompleksidir. Ming ve Ging hanedanlarının İmparatorları tarafından da ziyaret edilen tapınak, 1406 ve 1420 yılları arasında, imparatorların tanrıyla konuştukları ona kurban verdikleri bir ibadethane olarak inşa edilmiştir. Dairesel olarak inşa edilen yapı tamamen ahşaptır ve yapımında çivi kullanılmamıştır. Birbirinden farklı Çin sembolleriyle süslenmiş Cennet Tapınağı, kırmızı sütunları ve altın işlemeli motifleriyle oldukça etkileyici bir yapı. Yeryüzündeki cenneti simgeleyen tapınak, 1998 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunmaktadır.

Asya'da turizm cenneti: Çin - Sayfa 4

Bir Uzakdoğu ülkesi olan Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuzeyinde Moğolistan, kuzey doğusunda Rusya ve Kuzey Kore, doğusunda Sarı Deniz ve Doğu Çin Denizi, güney doğusunda Güney Çin Denizi yer alır. Güneyinde Vietnam, Laos, Birmanya, Hindistan, Bhutan ve Nepal, güney batısında Pakistan, Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan ile çevrilidir.