USD 32,35
EUR 35,13
ALTIN 2.302,01
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Aşı olma oranı yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı ikna ekiplerinin de katkısıyla sırası gelenlerde aşı olma oranının yükseldiğini açıkladı. Bakan Koca, önceki gün Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aşı olma oranı yükseldi - Sayfa 1

Bu hafta veteriner hekimlerin aşılanmasına başlandığını, ardından yaş grubuna göre avukatların aşılanmasına geçileceğini belirten Koca, aşı ikna ekiplerinin devreye girmesiyle birlikte sırası geldiği halde aşı olmayanların sayısında düşüş yaşandığını söyledi.

Aşı olma oranı yükseldi - Sayfa 2

65 yaş üstünde aşı olanların oranının daha önce yüzde 76,4 olduğunu, yani yüzde 23,6’sının sırası geldiği halde aşısını yaptırmadığının tespit edildiğini hatırlatan Koca, “Her geçen gün biz vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yüzde 76’lardaydı biliyorsunuz, şimdi yüzde 83’e çıktı.

Aşı olma oranı yükseldi - Sayfa 3

İkna ekipleri tek başına değil, ama onların da katkısı var. Aşılı olanların ne şekilde hastalığı hafif geçirdiğini herkes görmeye başladıkça aşıya eğilim daha da artabiliyor” diye konuştu. Vatandaşların hangi nedenlerle aşı olmak istemediği sorusuna Koca, şöyle devam etti:

Aşı olma oranı yükseldi - Sayfa 4

“Bununla ilgili çok somut bir şey söylemek zor, ama en büyük sorun güven, aşıya olan güven ve insanımızın aşının oluşturabileceği yan etkileri zihninde yer yer büyütebiliyor olması. Ağırlıklı etki bu. Bir de aşının koruyuculuk etkisi, ne kadar koruyucu? Bu koruyuculuğu vatandaş hissettiğinde ve gördüğünde eğilimi daha fazla artıyor yani. Kovid olmaktansa aşının minimal yan etkilerini göze alma çabası içinde olabiliyor” yanıtını verdi.