USD 32,56
EUR 34,70
ALTIN 2.501,34
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Artık darbeye geçit yok

28 Şubat Postmodern Darbe'sinin üzerinden 26 yıl geçerken, 15 Temmuz Milli İrade Derneği yönetimi o günlerle ilgili özel program hazırlıyor.

Artık darbeye geçit yok
28 Ocak 2023 | 14:08
Son Güncelleme:

15 Temmuz Milli İrade Derneği genel merkez yönetim kurulu toplantısı genel başkan yardımcısı M. Fahri Sayın’ın özel ofisinde yapıldı. Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı Ahmet Minder katıldığı toplantı da 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci açılış konuşmasını yaptı. 28 Şubat 1997 Postmodern darbesinin demokrasiyi katlettiğine dikkat çeken İnci “Biz unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. O kötü günlere baktığımız zaman hep ülkemizde gençlerimizin üzerine darbe yaptılar” dedi.

Aynı zamanda AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı olan Ali İnci, “Buna dikkat etmemiz lazım. 80’li yıllarda sağ, sol diye üniversitelerde eğitimi bitirdiler. 28 Şubat’ta da aynısını yaptılar, hatırlayalım 28 Şubatta Çevik Bir Demokrasiye balans ayarı yaptık demişti. O darbeci tayfası Taksim olaylarında yaktılar, yıktılar ve arkasından beraat ettiler. Bu millet 15 Temmuz’da ölümüne karşı geldi darbeye. Biz bu darbecilere tekrar hatırlatıyoruz. Bu millet bir daha darbe yapılmasına asla ve asla müsaade etmez, artık darbeye geçit yok” dedi.

Cumhurbaşkanlığı baş danışmanı Ahmet Minder yönetim kurulu üyeleri ile tek tek tanıştıktan sonra yaptığı konuşmada darbelerin ardında bıraktığı hasarları anlattı. Minder, “1960 darbesinden sonra darbeciler tarafından asılarak öldürülen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın son anlarını gösteren fotoğraflar hala aklımdan çıkmıyor, bende darbe mağduruyum ancak bu günkü Türkiye de artık darbeler tarihe gömülmüş darbeciler gereken cezaları almıştır. 15 Temmuz Milli İrade derneği genel başkanı Ali İnci ve sizleri kutluyorum” dedi.

Genel başkan Ali İnci 28 Şubat Post modern darbenin yıl dönümünde Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak etkinliğe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun davet edileceğini belirti. İnci, “ 27 Şubatta yapacağımız gece için değerli bakanımız Süleyman Soylu beyi davet edeceğiz, eğer programları uyarda gecemize katılabilirse çok mutlu olacağız. Ortaokul ve lise öğrencileri arasında ‘28 Şubatı unutma, geleceğini karartma’ konulu kompozisyon yarışması yapmayı planlıyoruz. Derece alacak öğrencilere etkinlik gecesinde ödüller verilecek” diye konuştu.