USD 32,36
EUR 34,96
ALTIN 2.324,88
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Arifiye'ye Yeni Bir Meydan

Arifiye Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile, Fatih Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde yeni bir ilçe meydanı inşa ediliyor.

Arifiye'ye Yeni Bir Meydan
21 Aralık 2022 | 16:25
Son Güncelleme:

Yeni Belediye Hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile bölgede yeni bir düzenlemeye giden Arifiye Belediyesi, Fatih Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde Eski Ortaokul alanına yeni bir ilçe meydanı kazandırıyor.

İçerisinde oturma alanları, çocuk oyun grupları, basketbol sahası ve yürüme yolları bulunan meydanın yanına yapılacak 50 araçlık açık otopark alanı ile Atatürk Caddesi üzerindeki otopark sorunu da ortadan kalkacak. Yeni ilçe meydanının hemen yanında bulunan trafo binası da bu alana taşınarak, Atatürk Caddesi'nin genişletilmesi sağlanacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi 1. Etap projesi kapsamında yenilenen kaldırımlara ek olarak yeni ilçe meydanının sert zemini ve yürüme yolları da yapılıyor.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; “ Arifiye’miz, 50 bine yaklaşan nüfusuyla, şehrimizin en hızlı büyüyen ve en yüksek potansiyele sahip ilçelerinden biridir. Bu bağlamda, insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek yeni projeleri hayata geçirdikçe, yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bizler göreve geldiğimizde Arifiye’mizin bir meydanı, bir merkezi bulunmuyordu. Çalışmalarımızla birlikte Arifiye Meydanını, Seyfetttin Kubilay Kültür Merkezini ilçemize kazandırdık. Daha önce meydanı olmayan ilçemize şimdi yeni meydanlar kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fatih Mahallesinde bulunan eski ortaokul alanını, yeni bir meydan, açık otopark hem de yeni bir sosyal alan olarak düzenliyoruz. İçerisinde oturma alanları, çocuk oyun alanları, basketbol sahası ve yürüme yolları bulunana alana, bölgedeki otopark sorununun da önüne geçmek amacıyla 50 araçlık açık otopark yapıyoruz. Tabi biz bunları yaparken Sakarya Büyükşehir Belediyemiz de yürüme yollarını yaparak bizlere destek veriyor. Desteklerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Yeni meydanının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Arifiye’ye gönülden hizmet ediyoruz.” dedi.