USD 32,31
EUR 35,12
ALTIN 2.293,70
BIST100 9.066
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Arifiye'de yılın son meclisi toplandı

Arifiye Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Arifiye Belediyesi Seyfettin Kubilay Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu başkanlığında yapıldı.

Arifiye'de yılın son meclisi toplandı
01 Aralık 2022 | 12:08
Son Güncelleme:

Açılış konuşmasını yapan Başkan Karakullukçu; “Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yakın zamanda öğretmenler gününü kutladık. Bir kez daha başta, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük bir azim ve fedâkarlıkla çocuklarımızın geleceği için çalışan, onlara yol gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.”

Sıcak Asfalt Şantiyesi Hizmete Girdi

"Yol kalitesini arttırmak amacıyla önce yıkama ve eleme tesisimizi, daha sonra beton santralimizi kurduk. Seçim vaatlerimizden birisi olan asfalt şantiyemizin de bugün itibariyle hizmete girmesinin gururunu yaşıyoruz. Belediye garajımız içerisinde yer alan asfalt şantiyemiz saatte 120 ton kapasite ile hizmet verecek. Bu yatırımımız sayesinde ilçemizdeki yol sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Arifiye’nin yarınına yatırım yapıyoruz. İlçemize hayırlı olsun.”

Yeni Belediye Hizmet Binası Tamamlanıyor

“Arifiye Belediyesine ait hizmet binası çok uzun yıllardan bu yana Arifiye’lilere hizmet veriyor. Ancak, Arifiye’mizin ilçe olması ile birlikte artık nüfusumuz 48 bine dayandı. Artık mevcut hizmet binamız ihtiyacımızı karşılayamıyor. Bu bağlamda, seçim vaatlerimiz arasında olan Belediye Hizmet Binası projemizi hayata geçirdik. İhalesini 2021 yılı sonlarında yaptık. Toplam 4800 m²‘lik açık alanın 1260 m²’lik taban alanında, iki katlı ve bodrum katı bulunan hizmet binasının bodrum katında arşiv odaları ve 20 araçlık kapalı otopark bulunurken bina dışında ise 100 araçlık açık otopark bulunuyor. Son teknoloji ile donatılan Hizmet Binası’nın dış cephesi, mekanik kaplama üzerine seramik kaplama tercih edilirken, binanın ısıtma ve soğutma sistemi olarak VRF tercih edildi. İçerisinde nikâh salonu ve meclis salonu da bulunan hizmet binasında ayrıca engelli vatandaşlarında rahatça işlerini yapabilmeleri için gerekli donanım bulunuyor. Toplam 22 milyon TL’ye mal olan hizmet binasının 2023 yılının ilk aylarında tamamlanması ve hizmete sunmayı planlıyoruz. Arifiye’mize hayırlı, uğurlu olsun.”

Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ferudun Adıyaman, ilçedeki SASKİ çalışmalarıyla ilgili görüş bildirdi. Arifiye Merkezine Gençlik Merkezinin kurulmasıyla ilgili talepte bulunan Meclis Üyesi Adıyaman aynı zamanda ilçedeki kütüphane hizmetleriyle ilgili bilgi talebinde bulundu.

Meclis’te 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.