USD 32,39
EUR 35,01
ALTIN 2.325,72
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Arifiye Ruhunda Gençlik Rüzgârı

1937 yılında kurulan Arifiye Öğretmen Lisesi mezunlarının Türkiye’ye örnek olan geleneksel buluşmaları ülkenin her yerinden katılan mezunlarla devam ediyor.

Arifiye Ruhunda Gençlik Rüzgârı - Sayfa 1

40 yılı aşkın süredir aralıksız bir araya gelen Arifiye mezunlarının Mayıs ayı buluşmasına iş hayatında önemli başarılara imza atan 1983 mezunu eğitimci Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ile Bursa’da faaliyet gösteren Kutlucan Tekstil’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tekstil Mühendisi Sadık Kutlucan onur konuğu olarak katıldılar.

Arifiye Ruhunda Gençlik Rüzgârı - Sayfa 2

Okulun genç mezunlarının da yoğun ilgi gösterdiği Serdivan ilçesindeki Bahadır Lezzet’in ikinci katında düzenlenen geleneksel toplantı 1981 Mezunu İsmail Yaman’ın açılış konuşmasıyla başladı. Arifiye ruhunu ilk günkü heyecanla yaşatan eski ve yeni mezunların kaynaştığı toplantıda eğitim camiasında öğretmenlik, müfettişlik, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra üç dönemdir Arifiye Belediye Başkanı olan 1983 mezunu İsmail Karakullukçu’ya plaketini okulun eskimeyen öğretmenlerinden Naci Köksal takdim ederken, toplantıya Bursa’dan katılan 1983 mezunu Tekstil Mühendisi Sadık Kutlucan’a plaketini sınıf arkadaşı Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Sorumlusu Yalçın Akaltın verdi. Ar-Ge çalışmaları sonucu pandemi döneminde virüsü yok eden kumaştan maske üretimiyle ülkemizin gururu olan Ebruzen Tekstil’in CEO’su Sadık Kutlucan’ın iş hayatındaki başarıları arkadaşları tarafından büyük takdir topladı.

Arifiye Ruhunda Gençlik Rüzgârı - Sayfa 3

Mezunların ayrılmak istemediği geç saatlere kadar samimi bir ortamda devam eden toplantıda mezunlardan Eğitimci Şair ve Yazar Hasan Topçu kaleme aldığı ‘Sakarya Benim’ şiirini okuyarak geceye renk kattı.

Arifiye Ruhunda Gençlik Rüzgârı - Sayfa 4

Arifiye Öğretmen Lisesinde çocukluk ve gençlik yıllarını birlikte geçiren mezunların arkadaşlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yeniden yaşadığı buluşmada bol bol hatıra fotoğrafları çekildi. Mezunların hasret giderdiği buluşmayı fotoğrafları ve video çekimiyle 1982 mezunu Beden Eğitimi Öğretmeni Yılmaz Yürek kayıt altına aldı.