USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Arifiye Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Ağustos ayında tatil olan Arifiye Belediye meclisi, olağanüstü toplandı. Meclis toplantısı Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu Başkanlığında gerçekleşti.

Arifiye Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleşti
02 Ağustos 2023 | 10:30
Son Güncelleme:

Başkan Karakullukçu yaptığı açıklamada; “Ağustos ayı meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçtiğimiz ay, Ağustos ayı olağan meclis toplantımızı tatil etmiştik, ancak imar komisyonundan gelen raporları Eylül ayında toplanacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclisine yetiştirmek amacıyla, olağanüstü toplanma kararı aldık. Alınacak kararların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Alt geçit tadilata alınıyor.

"Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Hızlı tren alt geçicinde tadilat çalışmalarımıza başlıyoruz. Alt geçitte bulunan kaldırımlar epey bir bozuldu. Bununla ilgili olarak bir tarafını yükselterek merdiven yapacağız, bir tarafını da yükselterek engelli vatandaşlarımızın geçebileceği şekilde yapacağız. Alt geçidimiz 15 gün kadar araç trafiğine kapalı, yaya trafiğine ise açık olacak.”

Asfalt çalışmaları devam ediyor

"Asfalt şantiyemizle birlikte ilçemizin tüm mahallelerinde asfalt seferberliği başlattık. Öncelikle alt yapısı tamamlanmış yeni yerleşim bölgelerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılı Aralık ayında asfalt şantiyemizin hizmete girmesiyle birlikte başladığımız asfalt çalışmalarımızı ilçemizin birçok noktasında tamamladık. Son olarak Adliye Mahallemizde asfalt çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada da çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yaptığımız Asfalt programı dâhilinde diğer mahallelerimizde de asfalt çalışmalarına başlayacağız.”

Sünnet organizasyonumuzun kayıtları sürüyor

"Geleneksel hale getirdiğimiz sünnet organizasyonumuzu bu sene de bir yenisini gerçekleştiriyoruz. Şuana kadar 100’e yakın çocuğumuz kayıt yapılmış durumda. 14 Ağustos’a kadar kayıtlarımız sürecek. Çocuklarımızı hastanede sünnet işlemleri yapılacak, sünnet kıyafetleri belediyemiz tarafından verilecek. Ayrıca konuklar için 50’şer kişilik kuru pasta ve meyve suyunu da çocukların evlerine bırakacağız. Bu yıl deprem başta olmak üzere, ülkemizde yaşanan acılar nedeniyle, bir etkinlik veya şölen yapmayacağız.” dedi.

Meclis’te görüşülen 7 madde görüşülerek karara bağlandı.