USD 32,56
EUR 34,84
ALTIN 2.431,44
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Arapaşı çorbası nasıl yapılır? Orjinal Arapaşı çorbası, malzemeleri, yapılışı

Yozgat mutfağından hafifçe ve ergonomik bir çorba olan arabaşı çorbası, Türk mutfağından alternatif tarif arayanlar için hoş bir seçenektir. Arapaşı çorbası hamurla yenen değişik bir çorbadır. Pekala, Arapaşı çorbası nasıl yapılır?

Arapaşı çorbası nasıl yapılır? Orjinal Arapaşı çorbası, malzemeleri, yapılışı
14 Ekim 2021 | 18:32
Son Güncelleme:

ARAPAŞI ÇORBASI TANIMI

Gereçler

1 adet tavuk göğsü

500 gram un

8 adet ekşi erik

Kuru biber

Tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

20 gram acı biber

Domates salçası

Yapılışı

Tavuğu haşlayıp didikleyin. Erikleri küçük bir tencerede haşlanmaya bırakın. Bir öteki tencerede su kaynatıp içine tuz ve unun yarısını ilave edin. Asla topak kalmayana kadar karıştırdığınız un lapasını geniş bir siniye dökün ve soğumasını bekleyin. Çorba tenceresinde sıvı yağı kızdırın ve içinde salçayı kavurun. Üstüne 1 litre su ve 5 yiyecek kaşığı un ilave edin. Haşladığınız eriklerin suyunu da ek edin. Kuru biberleri ve tavuk etlerini de ekleyip daima karışmasını sağlayarak pişirin. Servis edeceğiniz zaman unlu lapayı baklava formunda dilimleyin. Bir kaseye 3-4 modül lapa ve üstüne çorba ilave edin. Kuru biberle sıcak servis edin.

ARAPAŞI ÇORBASININ PÜF NOKTASI

Çorbada kullanılan pulbiber fazlaca acı olmalıdır. Çorbanın acılığı, tarafındaki hamur harcı ile dengeleniyor.

ARAPAŞI ÇORBASI NASIL YENİR?

Çorbanın özelliği ekmek ile beraber değil, bununla beraber hamur harcı yutularak yenmesidir.

ARAPAŞI ÇORBASI KAÇ KALORİDİR?

Arabaşı Çorbasının 100 gramında 74 kcal kalori, ayrıyeten 1 Porsiyon şu demek oluyor ki 250 gram Arabaşı Çorbasında 185 kalori bulunmaktadır. Arabaşı Çorbası, iç anadolu bölgesinde sıkça tüketilen, leziz ve sıhhatli bir çorbadır.

ARAPAŞI ÇORBASININ YANINDA NE YENİR?

Arapaşı çorbası hamur harcı ile beraber tüketilen bir çorba olduğundan epey doyurucu ve yüksek kalorili bir yiyecek çeşididir. Arapaşı çorbasının yanında mevsimine nazaran zerzevat yemeği, bolca yeşillikli salata çeşitleri yapılarak öğün dengelenebilir.