USD 32,51
EUR 34,55
ALTIN 2.492,44
BIST100 9.548
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ara Tatilde Sakarya'da Gezilecek Yerler

Sakarya’da gezilecek yerler listesinde; gölleri, yaylaları, parkları, nehirleri ve diğer tüm güzellikleri bir arada bulabilirsiniz.

Ara Tatilde Sakarya'da Gezilecek Yerler - Sayfa 1

Sakarya’nın tarihi yapılarının başında gelen Beşköprü, bir diğer adıyla da bilinen Justinianus Köprüsü, Serdivan ilçesinin Beşköprü mevkiinde yer alıyor.

Aynı zamanda Sakarya’nın simgesel yapılarından biri olan Beşköprü, bulunduğu konum sebebiyle daha çok Beşköprü olarak anılıyor. Bizans İmparatoru Justinianus tarafından, M.S 558-560 yılları arasında yaptırılan köprü, günümüze kadar gelerek tarihi dokusunu korumayı başarmış. Sapanca Gölü’nün sularını Sakarya Nehri’ne boşaltan Çark Deresi üzerinde bulunan köprü, 365 uzunluğunda olup, 12 kemere sahiptir. Köprü, 1995 yılında taşıt trafiğine açılmış, aynı yıl içerisinde onarılmış ve daha sonra taşıt trafiğine kapatılmış.

Ara Tatilde Sakarya'da Gezilecek Yerler - Sayfa 2

Çerkezler’in kurdukları ilk yerleşim yeri olan Kırkpınar, yemyeşil bitki örtüsü ile adeta cennet gibi bir yerdir.

Günümüzde nüfusu azalmış olsa da, Çerkez nüfusu hala baskın bir durumdadır. Turistlerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri olan Kırkpınar Mahallesi, sokakları, yerel halkı, geniş bahçeli evleri, parkları ve zengin mutfağı ile sizlerin de ziyaretini bekliyor.

Ara Tatilde Sakarya'da Gezilecek Yerler - Sayfa 3

Karasu ilçesinde yer alan Yeni Mahalle, Sakarya Nehri’nin Karadeniz ile birleştiği yerde konumlanıyor.

Bu birleşme sayesinde muazzam bir görsel şölen sunan mahalle, en çok ziyaretçiyi alan yerdir.

Ara Tatilde Sakarya'da Gezilecek Yerler - Sayfa 4

Geyve ilçesininin Ali Fuat Paşa beldesinde, Sakarya Nehri kenarında ve Merkez Camisi’nin arkasında yer alan bina, iki katlı bir yapıdır.

Ali Fuat Paşa Belediyesi’ne ait olan yapı, ilk başlarda Belediye binası olarak kullanılmış. Daha sonra 1989 yılında Özel İdare Müdürlüğüne verilmiş ve düzenlemeler yapılarak müze haline getirilmiş. Müzenin ortasında bir salon, salonun her iki yanında da üçer oda olmak üzere toplam 6 oda yer alıyor.