USD 32,94
EUR 35,76
ALTIN 2.529,05
BIST100 10.891
İHBAR hattı 0552 642 79 79

AP-DESTEK Projesi TÜBİTAK 1001 Özel Çağrısına Kabul Edildi

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doç. Dr. Zeliha Demir Kaymak’ın yürütücülüğünü yaptığı “AP-DESTEK” projesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak açılan TÜBİTAK-1001 çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

AP-DESTEK Projesi TÜBİTAK 1001 Özel Çağrısına Kabul Edildi
16 Mayıs 2024 | 16:43
Son Güncelleme:

TÜBİTAK’ın en prestijli çağrısı olan ve Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak açılan “TÜBİTAK 1001 – Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı” kapsamında, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doç. Dr. Zeliha Demir Kaymak’ın yürütücülüğünü yaptığı “Aile Planlaması Danışmanlığı Eğitimi Sanal Simülasyonlarının (AP-DESTEK) Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” isimli proje desteklenmeye hak kazandı.

Projelerinin, Eğitim Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliği ile hazırlanmış disiplinlerarası bir çalışma olduğunu ifade eden Doç. Dr. Zeliha Demir Kaymak, “Bu projede Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak hem bireysel hem de toplumsal olarak önemli görülen bir konu olan aile planlaması konusunu ele aldık. Çünkü her toplum gibi Türk toplumunun da temeli ailedir ve anayasamızın 41. maddesinde de bu durum açıkça belirtilmektedir. Sağlam ve güçlü bir toplum ancak güçlü ve düzenli ailelerden oluştuğunda mümkündür ve bu konuda aile planlaması çok önemlidir. Bu nedenle biz eğitimciler olarak bu konuda yapabileceğimiz en önemli katkının aile planlaması danışmanlığı yapacak başta hemşire adayları olmak üzere daha yetkin sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesi olduğu fikrinden yola çıkarak bu projeyi hazırladık. Projede aile planlaması danışmanlığı eğitiminde kullanılmak üzere sanal simülasyonlar hazırlanacak ve etkililiği değerlendirilecektir” dedi.

Doç. Dr. Zeliha Demir Kaymak konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Proje kapsamında yapılacak çalışmalar ile akademiye, hazırlanacak platform ve materyallerle eğitime, aile planlaması konusunda daha yetkin hemşire adayları yetiştirerek iş gücü ve istihdama, bu sayede daha etkili aile planlaması danışmanlığı hizmeti sunulması, hem bireysel hem de toplumsal gelişime katkı sağlanması hedefliyoruz. Projemizin destek almaya hak kazanması bizleri çok mutlu etti. Proje başvurusunun hazırlanması sürecinde yapıcı dönütleriyle bize destek veren Araştırma Dekanlığımıza proje ekibi adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kendi adıma da bu projenin ortaya çıkmasına katkı sağlayan sevgili proje ekibime çok teşekkür ediyorum. Güzel bir başlangıç olan projemizin başarı ile tamamlanmasını temenni ediyorum.”

SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Demir Kaymak’ın yürütücülüğünü yaptığı projede Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Zekiye Turan, Arş. Gör. Nazlı Ünlü Bıdık, Arş. Gör. Semiha Ünkazan, Eğitim Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Mehmet Uysal ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Karasu Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Kaan Arık araştırmacı olarak yer alıyor. Projenin danışmanlığında ise, SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Pınar Daylan Koçkaya görev alıyor.