Antalya’daki Otobüs Kazasında Ölü Sayısı 9’a Yükseldi
Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 8 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, ağır yaralı otobüs şoförü de hastanede hayatını kaybetti. Kazada 26 kişi yaralanırken, 7’sinin durumu ciddi ve 2 hastanın amputasyon operasyonu yapılacak.
Antalya’da Tekirdağ’dan Antalya’ya giden yolcu otobüsü, Döşemealtı ilçesi Kuzey Çevreyolu’nda yoğun sis ve kaygan yol nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Otobüs yan yatıp sürüklendikten sonra bariyerleri aşarak yaklaşık 15 metrelik şarampole yuvarlandı.
Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine AFAD, jandarma, polis, itfaiye ve çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Ekipler, araç içerisinde ve altında kalan yolcuları kurtarmak için çalışma başlattı. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı.
Olay yerinde 8 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan otobüs şoförü İzzet Karaağaç da müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, yaralıların tedavi süreci hakkında açıklama yaparak, 7 kişinin durumunun kritik olduğunu ve 2 hastanın amputasyon operasyonlarının yapılacağını belirtti. Operasyonlar Akdeniz Üniversitesi’nde uzman ekiplerce gerçekleştirilecek.