USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Anneanne, kardeşleri ve torunu aynı üniversitede

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesindeki Tazelenme Üniversitesi biriminde eğitim alan 66 yaşındaki Seher Aşçı ile eğitim fakültesi müzik eğitimi bölümündeki 18 yaşındaki torunu İpek Simay Yıldız aynı üniversitede eğitim alıyor. Anneanne torun ders aralarında beraber vakit geçirirken, Seher Aşçı ayrıca iki kardeşiyle birlikte aynı sınıfta eğitim görüyor.

Anneanne, kardeşleri ve torunu aynı üniversitede - Sayfa 1

Antalya’nın Alanya ilçesinde 66 yaşındaki Seher Aşçı, kardeşleri Sevim Beren (70) ve Emine Saygın (60) ile beraber Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde kurulan "60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi"nde eğitim alıyor. 

Anneanne, kardeşleri ve torunu aynı üniversitede - Sayfa 2

Seher Aşçı’nın torunu İpek Simay Yıldız da bu sene aynı üniversitede açılan yetenek sınavına girerek müzik eğitimi bölümünü kazandı. Anneannesiyle beraber aynı üniversitede eğitim görmeye başladı. Farklı fakültelerde eğitim gören anneanne torun ders aralarında üniversitede beraber vakit geçiriyorlar. 

Anneanne, kardeşleri ve torunu aynı üniversitede - Sayfa 3

Anneanneesi ile birlikte aynı üniversiteye gitmenin tesadüf olduğunu ve kendisi için güzel bir duygu olduğunu söyleyen müzik eğitimi bölümü öğrencisi İpek Simay Yıldız, anneannesiyle gurur duyduğunu belirtti. Yıldız, “Ananemle aynı okulda okumak güzel bir duygu. Ben bu sene girdiğim yetenek sınavıyla okulu kazandım. Anneannemle de aynı okulda karşılaşmak benim için tesadüf ve şans oldu" dedi. 

Anneanne, kardeşleri ve torunu aynı üniversitede - Sayfa 4

“Benim için çok güzel bir duygu”
Torunu ile birlikte aynı üniversitede eğitim görmesinin kendisi için keyifli olduğunu söyleyen Seher Aşçı, "Benim için de çok güzel bir duygu. Üstelik de tesadüf olması çok daha güzel. Çünkü torunu başka üniversite düşünüyordu ama yetenek sınavında tercih etti ve eğitimine başladı. Bu yüzden de gururluyum. Torunumla aynı üniversitede okumak, aynı sıraları paylaşmak çok çok keyif verici bir şey. O bakımdan da çok aşırı derecede sevinçliyim, mutluyum" diye konuştu