USD 32,37
EUR 34,96
ALTIN 2.325,14
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır?

Google tarafından geliştirilen Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve depremi önceden haber verebiliyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır? - Sayfa 1

Google'ın Android akıllı telefonlardaki ivmeölçer sensörlerini deprem tespit etmek için kullandığı sistem, geçtiğimiz yıl ABD'nin Kaliforniya eyaletinde başlatılmış ve ardından birçok farklı ülkede kullanıma sunulmuştu.

Bu özellik ile birlikte Android cihazlar, önce bir depremin neden olduğu dalgaları tanıyor.

Ardından Google, telefonlardan gelen verileri analiz ederek sismik aktivitenin arttığı alandaki kullanıcılara erken uyarı mesajı gönderiyor. Kullanıcılar da bu hizmeti reddetmedikleri takdirde otomatik olarak bilgilendiriliyor.

Saniyeler önce kullanıcılara bildirim gidiyor

Android Deprem Uyarı Sistemi ile doğal afetlerde her saniyenin fark yarattığı bilinciyle kullanıcılara yardımcı olmayı hedefleyen Google, deprem olmadan birkaç saniye önce kullanıcılara bildirim gönderiyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır

Bu sistem ile ivmeölçeri olan Android telefonlar prize takılıyken ve tamamen hareketsizken mini bir sismometreye dönüşerek depremi algılayabiliyor ve kullanıcılara uyarı gönderebiliyor.

Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır? - Sayfa 2

1. Ayarlar uygulamasını açın

Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır? - Sayfa 3

2. Konum bölümüne dokunun ve ardından Konum hizmetleri'ne girin

Android Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır? - Sayfa 4

3. Deprem uyarıları seçeneğine dokunun