USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ana Gündem'de Medya Sektörü konuşuldu

Küresel Gazeteciler Konseyi Sakarya İl Temsilcisi, Medyabar ve TV 264 Kurucusu Zafer Tokuş ve Gazeteci Safa Polat, bugün Ana TV Dijital ve 95.5 Dolu Radyo ortak yayınında Ana Gündem programında 'Medya Sektörü'nü konuştu.

Ana Gündem'de Medya Sektörü konuşuldu
24 Mart 2022 | 19:46
Son Güncelleme:

Küresel Gazeteciler Konseyi Sakarya İl Temsilcisi, Medyabar ve TV 264 Kurucusu Zafer Tokuş ve Gazeteci Safa Polat, Ana TV Dijital ve 95.5 Dolu Radyo ortak yayınında 'Medya Sektörü hakkında konuştu.

Medyabar'ın kuruluş hikayesi

Medyabar ve TV 264 Kurucusu Zafer Tokuş Ana gündem programında Medyabar'ın kuruluş hikayesini anlattı. Tokuş; "Dijital yayıncılık başladığında ben yerel bir gazetede çalışıyordum. Kendimiz dijital yayıncılığa girelim dedik ve başladık. Medyabar ismini eşim buldu. Medyabar'daki bar'ın anlamı çeşitliliktir, oyundur. Medyabar'ın yanında TV 264'ü ikinci bir marka olarak gerçekleştirdik. 2010 yılında çalıştığım gazeteden ayrıldım ve o tarihten itibaren benim yol arkadaşım Aziz Güvener ile birlikte Medyabar prosedür olarak şirket oldu. O tarihten beri Medyabar'ı biz Sakarya'da iyi bir yerlere getirmeye çalıştık ve şuan iyi bir noktadayız." şeklinde konuştu.

"Bir çatı altında çalışmaya devam ediyoruz"

Tokuş açıklamalarının devamında; "Biz televizyonu 2018'de açtık. Bir bekleme süreci oldu. Biz televizyonu açtıktan sonra ve darbe girişimi olduktan sonra lisans almak 3.kanun hükmüyle ve kararnameyle dediler ki lisansı bekletiyoruz. MİT araştırması dediler biz şirket olarak aile boyu MİT araştırmasından geçtik. MİT araştırması bittikten sonra Radyo veTelevizyon Üst Kurulu'na gidip oradan onayımızı aldık. Fakat bu seferde Türksat'a çıkamadık. 16 - 17 ay bekleme süreci olunca bir sıkıntı oldu. Bizde ara verdik. 2019'un Mayıs ayında bir ara verdik. Şuanda 2 senede toparlandık. 1 Mayıs'ta TV 264'ün 2. yaş gününü kutlayacağız ve şuanda devam ediyoruz bir sıkıntı yok. Medyabar ve TV 264 bir çatı altında çalışmaya devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

İnternet siteleri Basın İlan Kurumu'nun gözetimi altına girecek

Bu yıl sonunda belirli standartlar içerisinde tüm internet siteleri Basın İlan Kurumu'nun gözetimi altına gireceğini söyleyen Tokuş, resmi ilan alan gazetelerde durum nasılsa internet sitelerinde de aynı durumun olacağını belirtti. Meclise giden yasa tasarısında bu durumun olduğunu ifade eden Tokuş, 2023 seçimine kadar yasanın çıkacağını iletti.

Konular: Sakarya