“Yeşil Vatan” İçin Teyakkuz: Yangınlarla Mücadele Masaya Yatırıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında düzenlenen Orman Yangınlarıyla Mücadele Koordinasyon Toplantısı'nda, yangınlarla ilgili son durum ve önümüzdeki riskler değerlendirildi. Bakan Yumaklı, yangın riski ekim ayına kadar sürebilir diyerek teyakkuzun devam edeceğini vurguladı.

This browser does not support the video element.

Almanya’nın “Filistin Devleti’nin tanınması süreci hemen başlamalıdır” çağrısının uluslararası gündemde yankı bulduğu günlerde, Türkiye’de ise doğayla ilgili önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Ankara’da, Orman Yangınlarıyla Mücadele Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantı, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi’nde yapıldı. Yangınlara dair güncel durum, mücadele yöntemleri ve ilerleyen dönemde beklenen riskler masaya yatırıldı. Toplantıda Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey sunum yaparken, ilgili bakanlıkların ve kurumların temsilcileri de hazır bulundu.

Yangın Riski Devam Ediyor
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, küresel ısınmanın etkilerine ve insan kaynaklı yangınlardaki artışa dikkat çekti. “Yeşil vatanın müdafaası için gece gündüz teyakkuz halindeyiz” diyen Yılmaz, Türkiye’nin yangınla mücadelede dünya standartlarında ekipmana sahip olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise, 1 Mayıs itibarıyla tüm hazırlıkların tamamlandığını, ancak mücadelenin dinamik bir süreç olduğunu ifade etti. Yumaklı, yangın riskinin ekim ayına kadar sürebileceğine işaret ederek teyakkuzun devam edeceğini söyledi. Ayrıca şehit düşen yangın kahramanlarının adlarının yaşatılması için bir şehit ormanı kurulacağını da duyurdu.

Geniş Katılım, Periyodik Değerlendirme
Toplantıya; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çevre Bakanı Murat Kurum, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Enver İskurt, İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran, AFAD ve ilgili kurumların temsilcileri de katıldı. Bakan Yumaklı, bu toplantıların düzenli aralıklarla süreceğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya: “FETÖ propagandası yapan 121 şüpheli yakalandı” Gazzeliler, Küresel Sumud Filosu’nu Karşılamaya Hazırlanıyor Colorado Lisesinde Silahlı Saldırıda En Az 3 Öğrenci Yaralandı ABD’de Charlie Kirk Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti Kapadokya’da Sıra Dışı Parti: Uçan Balonun Üzerinde Eğlence NASA: Mars’ta Antik Yaşama Dair En Net İzler Bulundu